Amenzi pentru mureșenii care... ”o ard aiurea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ISU Horea
Foto: ISU Horea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş în colaborare cu IPJ Mureş, a efectuat ieri acţiuni de informare a cetăţenilor dar şi de identificare şi sancţionare a persoanelor care nu respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor, cu privire la arderea resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate.

Astfel, echipe mixte, au desfăşurat acţiuni în zonele localităţilor Sighişoara, Reghin, Târnăveni, Band, Sărmaşu, Sângeorgiu de Pădure şi Ungheni. Cu această ocazie au fost efectuate un număr de 51 de instruiri cu reprezentanţii autorităţilor locale, cei ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă dar şi cu cetăţeni, au fost distribuite pliante şi afişe cu măsurile ce trebuie respectate la igienizarea terenurilor şi utilizarea focului deschis.

În urma acestor acţiuni au fost aplicate un număr de 24 de avertismente, pentru cetăţeni care ardeau vegetaţia şi resturile vegetale dar nu aveau obţinut permisul de lucru cu foc, arderea fiind supravegheată şi fiind luate măsurile pentru împiedicare extinderii focului. Doi cetăţeni din localităţile Ceuaş şi Şomoştelnic au fost sancţionaţi cu amenzi, în cuantum de 5000 lei, pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizau propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

De asemenea s-a constatat că la unele dintre localităţile verificate au fost emise permise de lucru cu focul, către cetăţeni, pentru arderea  resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate.

  În perioada următoare aceste acţiuni de informare preventivă dar şi de identificare şi sancţionare a celor care nu respectă normele de prevenire şi stingere a incendiilor la utilizarea focului deschis vor continua.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite