Amenzi de sute de mii de lei pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de mureşeni au fost depistaţi de inspectorii ITM muncind fără forme legale. Agenţii economici care nu le-au făcut contracte de muncă au fost amendaţi cu sute de mii de lei de către inspectorii ITM.

Inspectorii ITM au continuat firmele mureşen chiar şi în luna decembrie a anului trecut. Neregulile n-au întârziat să apară, în urma controalelor fiind depistate 104 de persoane fără forme legale.

În urma controlului, inspectorii ITM Mureş au sancţionat în total 50 angajatori, dintre care 8 angajatori pentru muncă la negru. De asemenea, s-au întocmit 3 sesizări către Parchetul Târgu-Mureş, de constatare a infracţiunii pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contract individual de muncă.

Pentru deficienţele constatate la angajatorii controlaţi, inspectorii ITM Mureş au aplicat 64 sancţiuni contravenţionale, din care 41 avertismente şi 23 amenzi.

 Valoarea totală a amenzilor aplicate în urma controalelor s-a ridicat la 148.600 lei, din care 100.000 de lei pentru muncă la negru.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite