Târgu Mureş: Angajaţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mureş vor să intre în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumirile vizează neplata unor sporuri salariale ce se accordă în sistemul sanitar. Salariaţii vor începe protestul săptămâna viitoare, iar în 5 octombrie vor face grevă generală

Salariaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că  sunt singura instituţie sanitară din judeţ care nu primeşte al 13-lea salariu, premiul de 2% şi cel de stabilitate. Ba mai mult, luna aceasta angajaţii şi-au primit drepturile salariale în tranşe.

„În data de 17 septembrie ni s-a spus că nu vom primi salariul în întregime la acea dată nu existau la acea dată la CJAS lichidităţi în valoare de 60.000 de lei. Acesta a fost motivul pentru care toţi salariaţii şi-au primit în 18 septembrie salarul diminuat cu 10%. Restul de bani l-am primit astăzi (ieri.nr), împreună cu bonurile de masă”, a spus Mihai Ciobanu, liderul Sindicatului „Ambulanţa” filiala Mureş.

Acţiuni de protest

Nemulţumirile salariaţilor vizează neacordarea sporurilor salariale, pentru care ar fi nevoie de suma de 750.000 de lei. „Suntem singura instituţie sanitară din judeţ care nu ne-am primit anumite drepturi salariale, deşi noi activitate avem, iar mereu decontul activităţii noastre este peste valoarea contractului. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi nu mai au aceaşi implicare în actul medical şi vor forme de protest. Sperăm ca problemele să se rezolve dar până în acest moment nu este nici un semnal că am primi aceste restanţe”, a precizat liderul de sindicat. Drept consecinţă, angajaţii sunt decişi să treacă la acţiuni de protest de săptămâna viitoare, urmând ca în 5 octombrie să se organizeze grevă generală de o oră, cu respectarea urgenţelor medicale.

Buget diminuat
Serviciul Judeţean de Ambulanţă  a primit anul acesta un buget mai mic cu 600.000 de lei faţă de anul trecut. „Bugetul pe anul acesta este foarte mic vis-a-vis de serviciile reale pe care le oferim şi e suficient pentru a funcţiona până în octombrie, începutul lui noiembrie”, a declarat Ioan Ivanici, managerul Serviciului de Ambulanţă Mureş. În prezent Serviciul de Ambulanţă are 327 de angajaţi, dintre care 313 reprezintă personalul operativ.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite