Târgu-Mureş: Deficit de personal la Ambulanţa Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Deficit de personal la Ambulanţa Mureş
Târgu-Mureş: Deficit de personal la Ambulanţa Mureş

Serviciul de Ambulanţă Mureş are nevoie de o suplimentare cu 20% a numărului angajaţilor. Problemele financiare, lipsa personalului, volumul mare de muncă sunt doar câteva dintre probleme Ambulanţei mureşene.

Serviciul de Ambulanţă Mureş se confruntă cu un deficit de personal de  20%, după cum afirmă liderul sindical Mihai Ciobanu, în condiţiile în care volumul de muncă s-a mărit în ultimii ani. „Avem personal puţin, organigrama ar trebui mărită, cu minim 20 la sută, dar totul depinde de bănuţi. Au fost zile când am avut cinci echipaje de ambulanţă, cu 14 solicitări pe echipaj, în 12 ore. Acum, când e perioada concediilor, au fost şase echipaje de ambulanţă pe tură, în condiţiile în care ar trebui să fie cel puţin opt ", a declarat Mihai Ciobanu, liderul sindical al Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa” Mureş. Momentan Serviciul de Ambulanţă Mureş are 327 de angajaţi dintre care 313 reprezintă personalul operativ.

Buget de criză


 O altă problemă a Serviciului de Ambulanţă Mureş o reprezintă bugetul alocat în acest an. „Bugetul pe anul acesta este mai mic cu 6 miliarde de lei faţă de anul trecut în timp ce valoarea cheltuielilor pentru serviciile prestate de noi se ridică lunar la aproximativ 14 miliarde, iar solicitările din partea bolnavilor au crescut cu 5% faţă de anul 2008”, a precizat dr. Ioan Ivanici, manager general al Serviciului de Ambulanţă Mureş.  Conducerea Servicului de Ambulanţă Mureş speră la o rectificare bugetară pozitivă. „Bugetul alocat în acest an nu ne ajunge decât până în luna noiembrie. Începând cu luna octombrie-noiembrie cheltuilele Serviciului de Ambulanţă Mureş vor creşte, datorită creşterii costului carburanţilor. Avem promisiuni că la rectificarea de buget vom primi o sumă suficientă pentru a putea aloca drepturi salariale personalului şi să încheiem anul, în mod corect şi bine.”, a mai spus Ioan Iovanici.

Salariile personalului, problema majoră


Angajaţii Serviciilor de Ambulanţă Mureş se declară nemulţumiţi de proiectul legii salarizării unice şi doresc accordarea drepturilor salariale pe care le primesc ceilalţi angajaţi ai sistemului saniatar. „Dacă angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică sau din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi-au primit premiul de stabilitate, al 13-lea salariu, noi, angajaţii de la Ambulanţă n-am putut accesa nimic, datorită bugetului mic alocat în acest an vis-a-vis de serviciile realizate de acest serviciu”, a precizat Ivanici.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite