Târgu Mureş: Alimentaţie - Cei care caută să se hrănească „ne-carnivor”, au un singur magzain specializat în municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Alimentaţie - Cei care caută să se hrănească „ne-carnivor”, au un singur magzain specializat în municipiu
Târgu Mureş: Alimentaţie - Cei care caută să se hrănească „ne-carnivor”, au un singur magzain specializat în municipiu

Pentru cei care nu se hrănesc cu carne, sunt în regim sau se află în post, singura destinaţie, în afară de mărfurile de prin magazinele obişnuite târgumureşene, există un singur magazin

Pentru cei care nu se hrănesc cu carne, sunt în regim sau se află în post, singura destinaţie, în afară de mărfurile de prin magazinele obişnuite târgumureşene, există un singur magazin specializat, Bioplant, în centrul oraşului. Şefa magazinului, Edit Moldovan, ne arată frigiderul e plin cu produse de soia, între 3 şi 6 lei, acest ultim preţ avându-l brânza tofu. Apoi, unt vegetal, cabanos, cârnaţi, cremvurşti şi parizer de mai multe feluri, dar şi salam (afumat, picant, dietetic, uscat), maioneză şi smântână, între 250 şi 350 de grame. La fel, produse de soia expandată, lapte de soia şi lapte lapte din orez, la opt lei kg.

„Poate cea mai căutată categorie din magazin, sunt cerealele, muszli inclusiv, (cu preţuri între 7 şi 11 lei kilogramul), respectiv ceaiuri, o altă ofertă bogată la preţuri între 2 şi 5 lei”, spune Edit Moldovan. Ea adaugă că cei interesaţi pot opta pentru făină de orez, mei sau hrişcă, da şi produse ecologice, cu o treime mai scumpe decât celelalte. Astfel, pateul ecologic din soia fără conservanţi costă 5-6 lei, faţă de 2-4 lei cât face acelaşi pateu vegetal din alte magazine. Miera ecologică e la 25 lei kilogramul, sucuri de diverse fructe sau legume fără conservanţi, şi care costă între 14 şi 25 de lei. Alte produse căutate şi apreciate sunt fibrele, sub formă de pulbere pentru cei cu probleme la stomac, la 30 de lei kilogramul.

Pieţele de zi, baza aprovizionării

În ce priveşte produsele ce pot fi în mod obişnuit găsite în pieţele de zi, „ne-carnivorii” pot opta pentru roşii, castraveţi, ardei, păstârnac, ţelină, pătrunjel, ceapă, ursturoi, morcovi şi ciuperci, dar şi brânză, urdă ori caş, la o singură aprovizionare, pentru a-şi asigura hrana pe trei zile tot atâtea persoane ar trebui să cheltuiască între 80 şi 150 de lei. Asta dacă scoatem din „ecuaţie” fructele, şi nu punem în calcul ouăle, uleiul ori condimentele.


Un calcul generic presupune, pentru cei ce vor să scoată carnea ori produsele din carne din alimentaţie, o cheltuială echivalentă „carnivorilor”. Aşadar nu e mai scump. La un periplu de aprovizionare, ar trebui să scoatem, aşadar, din buzunare între 200 şi 300 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite