Ajutor financiar pentru tinerii intreprinzători mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii mureşeni îşi pot vedea planul de afacere transformat în realitate cu ajutorul fondurilor guvernamentale. Statul român accordă maximum 10.000 de euro cofinaţare pentru orice SRL înfiinţat de un tânăr intreprinzător care solicită ajutor.

Tinerii mureşeni care vor să-şi realizeze propria afacere pot beneficia de o finanţare nerambursabilă de maxim 10.000 de euro din partea statului. Tot ce trebuie să facă este să aibă un plan de afaceri şi să se înscrie cât mai repede  în Programul naţional pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microintrprinderilor. Statul pune la bătaie în acest an 21.000.000 de lei pentru sprijinirea financiară a tinerilor intreprinzători.

Condiţiile de finanţare

Pentru a se înscris în program tinerii întreprinzători mureşeni trebuie să aibă maxim 35 de ani şi să nu fi fost administratori, asociaţi sau acţionari la vreo altă firmă. Dacă îndeplinesc aceste condiţii pot să-şi depune actele la Registru Comerţului pentru crearea unei societăţi cu răspundere limitată (SRL) şi să se gândească la recrutarea a minimum doi angajaţi.

„După ce şi-au înfiinţat SRL-ul, tinerii întreprinzători trebuie să notifice în termen de cel mult zece zile Oficiul Teritorial pentru IMM-uri pentru luarea în evidenţă”, a precizat Torok Csaba, Şef Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţii Târgu-Mureş.

De asemenea, tânărul intreprinzător are obligaţia să reinvestească anual minim 50% din profitul obţinut în urma afacerii şi să-şi păstreze angajaţii pe o perioadă nedeterminată de timp. Dacă şi-au creat SRL-ul şi şi-au întocmit planul de afacere, următorul pas este înscrierea acestuia online pentru obţinerea finanţării. Înregistrarea online a planului de afaceri se va face pe adresa  http://programenationale2011.aippimm.ro începând cu data de 22 februarie.

Zeci de mureşeni interesaţi

Planul de afaceri postat online va fi evaluat şi verificat apoi de reprezentanţii Oficiului pentru IMM-uri, iar dacă însumează minimum 60 de puncte va obţine finanţarea. Punctajul accordat diferă în funcţie de domeniul de activitate al SRL-ului, de numărul de angajaţi, de ponderea investiţiei, de localizarea societăţii şi de modalitatea de finanţare aleagă pentru demararea acesteia.

„Până în prezent circa 50 de tineri intreprinzători mureşeni s-au interesat de modalitatea de obţinere a acestui ajutor şi credem că numărul acestora va creşte. Noi le oferim consultanţă zilnic de la ora 8.00 la 16.30 la sediul nostru şi păstrăm legătura telefonic sau prin e-mail cu aceştia”, a mai precizat Torok Csaba.

Potrivit acestuia, bugetul alocat pentru acest an la nivel naţional ar fi suficient pentru realizarea a circa 600 de SRL-uri, de aceea le recomandă tinerilor mureşeni să-şi depună planul de afaceri online cât mai repede.

Alte facilităţi

Pe lângă ajutorul nerambursabil de maximum 10.000 de euro, tinerii intreprinzători vor fi scutiţi de plata contribuţiilor sociale pentru cel mult patru salariaţi, angajaţi pe o perioadă nedeterminată. De asemenea, la înfiinţarea SRL-ului vor fi scutiţi de taxele de la Registrul Comerţului.

Banii primiţi de la stat vor putea fi utilizaţi la achiziţia de teren pentru noul SRL, echipamente, utilaje, mijloace de transport, materii prime, dar chiar şi la plata salariilor angajaţilor la demararea noii afaceri.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite