Află de ce nu poate Aeroportul Târgu-Mureș să acceseze fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş
Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a explicat situația actuală a Aeroportului Transilvania, care depinde de finanțarea Consiliului Județean și motivele pentru care regia mureșeană nu poate accesa fonduri europene.

“În momentul de faţă, Aeroportul Târgu Mureş nu face parte din reţeaua transeuropeană de transport, datorită distanţei de 65,9 kilometri faţă de Aeroportul din Cluj-Napoca. E un aeroport de interes local, n-a fost clasificat în reţeaua transeuropeană de transport, nu a fost eligibil, nu a fost ales. Este mult prea aproape de Aeroportul din Cluj, care are de mai multă vreme statutul de aeroport internaţional, nu doar de acum câteva săptămâni, cum e cazul celui de la Vidrasău”, a declarat ministrul.

Acesta a mai arătat că fără susținerea Consiliului Județean, Aeroportul Transilvania nu poate să-și desfășoare activitatea. ”Susținerea Consiliului Judeţean va fi necesară în continuare pentru finanţarea şi modernizarea aeroportului, căci acesta nu poate accesa fonduri europene”, a spus Silaghi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite