Adrenalină pe ape repezi, începând de mâine, în judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De e vreme bună sau rea, mâine se dă startul la…apă! 130 de concurenţi, amatori ai sportului nautic vor porni  într-o fascinantă călătorie pe apă.

Râul Mureş va deveni principalul loc de distracţie al participanţilor la cea mai antrenantă competiţie cu apa: Marathon Mureş. Pe o distanţă de 24 de kilometri , în locurile cele mai învolburate ale râului îndrăzneţii se vor întrece în doua probe: marathon şi slalom. 

Concurenţii îşi vor demonstra abilităţile de a răzbi apa într-un mod profesionist imbarcaţi în caiac, canoe şi raft.  Românii iubitori de adrenalină pe ape se vor bate cu vâltorile alături de concurenţi din Franţa, Bulgaria şi Ungaria. 

Startul se dă la ora 10, 30 din localitatea Meştera , iar finalul probei va fi la Răstoliţa. În timpul maratonului, amatorii sportului nautic vor fi obligaţi să se oprească la punctul de control  aflat pe malul stang al râului, la jumătatea traseului , mai exact după confluenţa Mureşului cu pârâul Sălard.

Concurenţii care se incumetă la prima probă, cea de marathon vor avea termen limită ora 14,00, după care vor lua o pauză de ceai sau cafea şi vor povesti cu lux de amănunte detalii ale întâlnirii cu apa şi pericolul.  În jurul orei 16,00 se dă startul la o altă probă considerată un test al curajului, adică slalomul.

Îmbarcaţi în caiac, amatorii vor dovedi că sunt profesionişti  şi vor arăta adevăratul spectacol al  luptei cu apa.  Cei care vor invinge înfruntarea cu unul dintre cele mai învolburate râuri vor fi premiaţi mâine în jurul orei 19,00.

Competiţia este organizată de Outdoor Experience, iar participanţii vor fi obligaţi să îşi asigure echipamentul de protecţie şi să plătească taxa de participare, care va fi de 30 de ron pentru cei  care se vor înscrie mâine la faţa locului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite