Admitere la facultate 2011 în Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care au promovat examenul de Bacalaureat se pot înscrie începând de astăzi la universităţile mureşene. Oferta universităţilor este bogată, iar taxele sunt similare celor de anii trecuţi.

Cei care vor să urmeze calea lui Hypocrate, pot alege Universitatea de Medicină şi Farmacie, unde au la dispoziţie 440 de locuri în acest an, din care 268 sunt pentru Medicină Generală, Medicină Militară şi Medicină în limba engleză.

Cei care optează pentru Stomatologie se bat pentru 70 de locuri. Tot atâtea sunt scoase la concurs şi pentru cei care aleg Farmacia. Cei care aleg ca şi formă de învăţământ cel de scurtă durată au la dispoziţie, fără taxă, 12 locuri pentru specializarea în meseria de moaşă şi 20 pentru secţia de Asistenţă Medicală Generală.

În cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie există însă şi locuri cu taxă. Cel mai mult vor plăti studenţii care vor să înveţe Medicina în limba  engleză, 5000 de euro pe an. La restul specializărilor de la UMF taza este de 8000 de lei, în timp ce la forma de învăţământ de scurtă durată texa este de 4000 de lei.

Ofertă bogată şi la UPM

Fascultatea de Inginerie a Universităţii „Petru Maior” pune la dispoziţia tinerilor 149 de locuri la buget şi 201 cu plată, Facultatea de Litere oferă 148 de locuri la buget şi 207 cu plată la şase specializări, iar  Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative are 148 de locuri la buget şi 422 la taxă.
Taxa de şcolarizare pe un an de zile, indiferent de profil, este de 2.200 de lei.

Când şi cum se face admiterea?
La Universitatea Petru Maior, înscrierile candidaţilor se fac în perioada 11 - 15 iulie, urmând ca admiterea să se dea în 16 iulie, iar între 18 şi 20 iulie să se afişeze rezultatele. Fiecare facultate în parte şi-a stabilit metodologia de admitere şi criteriile de departajare a candidaţilor.

La Medicină, înscrierile se fac între 11 şi 16 iulie, iar examenul, care este de tip grliă, se dă în 20 iulie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite