Administratorul unei societăţi din Reghin, arestat pentru c-a prejudiciat statul cu peste un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerii de investigare a fraudelor au reţinut un bărbat în vârstă de 30 ani, din judeţul Mureş, împotriva căruia a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta era administratorul unei firme care prelucra şi comercializa material lemnos, fiind arestat pentru 29 de zile pentru evaziune fiscală, fiind suspectat că a înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive, prejudiciul depăşind un milion de lei.

Bărbatul este suspectat că a înregistrat, în perioada 2010-2012, în actele contabile ale firmei administrate, cheltuieli şi operaţii fictive care nu aveau la bază operaţiuni reale, prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor operaţiuni comerciale fictive fiind de 1.100.000 de lei. Este vorba despre  documente financiar contabile fictive de la mai multe societăţi, pentru a denatura provenienţa legală a mărfurilor achiziţionate la negru şi de a se sustrage de la plata TVA şi a impozitelor aferente. De la aceste societăţi comerciale tip fantomă, a înregistrat ca şi intrări în contabilitate, cantitatea de 2.000 de metri cubi de lemn rotund de răşinoase.

În cauză au fost efectuate șase percheziţii domiciliare pe raza judeţului Mureş, dispunându-se reţinerea suspectului pe o durată de 24 de ore, în timp ce Tribunalul Mureş a emis mandat de arestare împotriva suspectului, pe o perioadă de 29 de zile.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite