Administratorul unei societăţi reghinene, reţinut pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului cauzat fiind de peste 8 milioane de lei.

În sarcina suspectului s-a reţinut faptul că în perioada trimestrului II 2008 – trimestrului IV 2008, a realizat fapte de comerţ – achiziţii intracomunitare de autovehicule - în valoare totală de 8.075.012 lei, autoturisme pe care le-a valorificat pe teritoriul României şi pe care nu le-a declarat la organul fiscal teritorial şi implicit nu a achitat către bugetul statului taxele şi impozitele aferente acestora.

Consecinţa fiscală a faptelor descrise mai sus, o reprezintă sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale realizate şi a veniturilor realizate, respectiv a impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată în cuantum total de 2.529.688 lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore în arestul IPJ Mureş, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, procurorul de caz a dispus luarea faţă de acesta a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 29 zile. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite