Adio Liga 1? FCM-ul pierde cu Petrolul şi speră la un miracol de la Comisia de Licenţiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Municipal Târgu-Mureş a pierdut meciul cu Petrolul Ploieşti, din etapa a XXXI-a a Ligii 1 la fotbal, scor 1-2. Susţinută de 8.000 de oameni, îmbrăcaţi în tricouri albe cu un mesaj de încurajare, formaţia mureşeană nu a reuşit să câştige partida care putea să fie decisivă în îndeplinirea obiectivului.

După un început foarte bun, în care jucătorii Petrolului au fost masaţi în propriul careu, dar ocaziile clare la poarta lui Hamutovski au lipsit, oaspeţii au înscris la prima ocazie. În minutul 23, Hamza a înscris din unghi, din interiorul careului, cu un şut la colţul lung. În minutul 39, la a doua ocazie a celor din Ploieşti, Opriţa îl angajează pe Mustivar în careu, iar lobul acestuia îl depăşeşte pe Albuţ.

În repriza secundă, FCM a avut o altă faţă. Cu 2 schimbări (Fl. Dan în locul lui Homei şi Sg. Buş în locul lui Szilagyi), tîrgumureşenii şi-au trecut în cont numeroase oportunităţi de a înscrie.

Buş reia pe lângă poartă, lovitura de cap trimisă de Bujor a fost scoasă de Hamutovski, Ljubojevic este şi el la un pas de gol, dar mingea parcă nu vrea să intre în poartă. Până la urmă, în minutul 73 Astafei insistă, agaţă mingea, dar este faultat de un apărător advers. Lovitura de la 11 metri este executată de Ilyes, portarul respinge în faţă, iar Sergiu Buş înscrie.

Acelaşi Buş trece pe lângă egalare în minutul 82, dar lobul său trece peste poartă. Până la final, Bumba, şut peste poartă din 8 metri şi Sepsi, al cărui şut este scos de portarul Petrolului, ratează ultimele ocazii ale meciului.

Rezultat final, FC Municipal - Petrolul 1-2, iar salvarea depinde acum de ultimele 3 partide, dar şi de jocul rezultatelor. În plus, Comisia de Licenţiere poate păstra FCM-ul în prima divizie chiar şi în cazul unei clasări pe loc retrogradabil. Dacă FCM-ul va termina campionatul pe prima poziţie retrogradabilă, iar una din formaţiile care promovează din B nu obţine licenţa, e foarte posibil ca echipa mureşeană să fie păstrată în prima ligă. De asemenea situaţii favorabile a profitat Pandurii Târgu-Jiu în trecut.

FCM a evoluat în formula:

Albuţ - Homei (40-Fl. Dan), Cordoş, Ghionea, Sepsi, Szilagyi (46-Sg. Buş) - Astafei, Ilyes, Nicu, Bujor (60-Bumba) - Ljubojevic.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite