Adio, "Ociko" din Aleea Carpaţi! Piaţa de vechituri se mută pe strada Insulei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ociko se va muta pe strada Insulei
Ociko se va muta pe strada Insulei

Autorităţile locale au decis să mute tradiţionala "piaţă de duminică" din Târgu-Mureş, cunoscută în rândul cetăţenilor sub denumirea de "Ociko". Până ieri, piaţa funcţiona de la capătul pasarelei dintre cartierele Aleea Carpaţi şi Unirii, înspre cartierul Unirii.

Mai mulţi locatari din zonă s-au plâns la Primărie despre faptul că nu mai suportau disconfortul provocat de trecerea a mii de clienţi şi comercianţi de toate categoriile pe aleile dintre blocuri. În aceste condiţii, Primăria a dispus mutarea în regim de urgenţă a pieţii, iar noul amplasament va fi pe strada Insulei, în zona cuprinsă între podul de peste canalul Turbina, până la Hotel - Casa Agronomului.

Astfel, începând de duminica viitoare, 15 aprilie, mureşenii dornici să găsească produse vechi sau chilipiruri vor trebui să se redirecţioneze. Mutarea pieţii vine cu avantaje pentru toţi comercianţii mureşeni care vor prezenta certificat de producător pentru produsele noi vândute în acest perimetru, întrucât aceştia vor beneficia de scutire totală de taxe. "Astfel dorim să încurajăm producţia de bunuri în Târgu-Mureş şi în judeţul Mureş. Nu vreau să vină alţii de prin alte judeţe, să îşi vândă marfa la noi. Piaţa asta este pentru mureşeni şi târgumureşeni”, a declarat primarul Dorin Florea.

În plus, noua piaţă de vechituri va beneficia de un regulament strict de ordine, expunere, igienă şi reguli sanitare, iar cei care nu le vor respecta vor fi evacuaţi. "Piaţa de Vechituri se închide! Deschidem o piaţă civilizată şi curată de duminică”, a încheiat primarul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite