Acuzaţii de trafic de influenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducerea spitalului neagă acuzaţile
Conducerea spitalului neagă acuzaţile

Şefa Serviciului Aprovizionare Transport şi a Biroului Achiziţii Publice şi Contractare, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, este acuzată într-un e-mail anonim trimis presei de trafic de influenţă, după ce spitalul ar fi semnat mai multe contracte cu firme aparţinând familiei sale. Conducerea spitalului neagă acuzaţiile şi spune că la mijloc este o răzbunare personală.

În e-mailul respectiv se arată că "în anul 2011, două dintre firmele familiei, respectiv Tipografia Andra, deţinută de tată, şi Sera Polikromia, deţinută de cumnatul doamnei de la Aprovizionare şi Achiziţii, au încheiat contracte cu spitalul în valoare de aproximativ 350.000 lei". 

Potrivit documentului, angajata spitalului "a avut grijă ca cele două firme ale familiei să-şi primească banii la timp. Astfel, deşi alti furnizori de medicamente şi materiale sanitare cu care spitalul are contract sunt plătiţi la 180 de zile şi chiar mult peste, cele două firme, respectiv Tipografia Andra şi Sera Polikromia, îşi primesc banii în termen de 30, maxim 60 de zile".

Conduceres spitalului neagă acuzaţiile şi spune că la mijloc ar fi o răzbunare personală venită din partea fostului director al Serviciului de Achiziţii Publice şi Contractare, demis din funcţie."Este pur şi simplu un atac la persoană. Din punctul nostru de vedere situaţia este în regulă, nu s-au comis ilegalităţi”, a precizat Lavinia Cosma, purtător de cuvând SCJU Târgu-Mureş.

Potrivit acesteia, spitalul nu are contracte cu firmele menţionate în documentul respectiv.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite