Acțiuni întreprinse de Direcția de Sănătate Publică Mureș în scopul prevenirii diabetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția de Sănătate Publică Mureș derulează o campanie de informare a cetățenilor și măsurare a glicemiei, cu ocazia zilei Mondiale a Diabetului. Campania urmăreşte promovarea unui stil de viaţă sănătos, în scopul prevenirii şi controlului diabetului.

În data de 14 noiembrie, întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Diabetului,  cu tema „Educaţie şi prevenţie în diabet”. Sloganul campaniei mondiale este „Diabetul – să ne protejăm viitorul”.

În aceste condiții, DSP Mureș derulează astăzi, în colaborare cu Liga studenţilor Târgu-Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Crucea Roşie Filiala Mureş, o campanie de informare, educare și comunicare, constând în acţiuni de informare adresate mureșenilor, indiferent de vârstă, întrucât pericolul îmbolnăvirii cu diabet îi paște pe toți cei care nu duc un trai sănătos, ferit de excese alimentare.

Reprezentanții DSP și ai Crucei Roșii vor purta discuţii cu persoanele interesate  şi vor realiza screening pentru depistarea diabetului zaharat, prin determinarea în mod gratuit a glicemiei. Aceste acțiuni vor fi derulate în mai multe școli târgumureșene: Grupul Şcolar „Gheorghe Marinescu”, Liceul „Bolyai Farkas”, Colegiul Naţional „ Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul  Naţional „Unirea” și Universitatea de Medicină şi Farmacie. În plus, pe parcursul întregii campanii vor fi distribuite materiale informativ–educative în Hipermarketul Real.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite