Acțiune de susținere a profesorului acuzat de pornografie infantilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzațiile grave aduse profesorului Ioan Laslo, de 37 de ani, i-au întărâtat pe susținătorii acestuia, cărora nu le vine să creadă că dascălul care le-a fost atât de apropiat în trecut este un pervers sexual.

În acest sens, ei au decis să organizeze o acțiune de susținere a ”profului de isto”, azi, de la ora 15.00, în fața Școlii Generale nr. 2.

Mulți dintre noi l-am cunoscut personal pe domnul profesor. Unii i-am fost elevi și, mai presus de toate, i-am fost prieteni. Am ajuns să-l cunoaștem și știm că acuzațiile aduse sunt doar aberații, dar acum are nevoie de noi. Are nevoie de susținere. Cei care au avut onoarea de a-l cunoaște pe profu' de isto' au avut onoarea de a avea un prieten adevarat, care ori de câte ori am avut nevoie de el a fost acolo pentru noi. Acum a venit vremea să arătăm noi că suntem alături de el, să îi arătăm că, într-adevăr, este înconjurat numai de prieteni!

La ora 15.00 va avea loc o întâlnire în fața școlii Generale nr. 2, pentru a aduna semnături prin care-l susținem pe prietenul nostru! Așteptăm toate  persoanele care ne pot susține și care știu într-adevăr ce inseamnă a fi prieteni mereu!
”, este mesajul cu care cei aflați de partea profesorului de istorie vor să atragă un număr cât mai mare de susținători la acțiunea de solidarizare cu acesta.

Profesorul era extrem de popular în rândul elevilor, el fiind organizatorul mai multor tabere și excursii. În plus, acorda note mari și era foarte apropiat de elevii săi, cu care petrecea timp chiar și în pauzele dintre ore.

O parte din elevii și foștii elevi ai dascălului au lansat și o petiție online pentru susținerea lui Ioan Laslo, prin care aceștia își exprimă neîncrederea în acuzațiile care i-au fost aduse.

Vă reamintim că procurorii DIICOT au dispus reținerea lui Laslo Ioan-Sebastian, pentru fapte de abuz sexual, hărţuire sexuală, asupra unor minori, profitând de poziţia de dominare (control) asupra acestora, datorită faptului că le era profesor.

Se pare că pe anumiţi minori, prin forme de manipulare sau abuz psihologic, i-a dezbrăcat în pielea goală, i-a fotografiat sau filmat. ”Au fost identificate iniţial două minore de 8 ani, care în vara anului 2011, cu ocazia unei tabere şcolare au fost constrânse să se dezbrace în pielea goală, iar învinuitul le-a făcut poze", se arată într-un comunicat emis de DIICOT.

Şeful DIICOT Mureş, Alin Lazăr, a declarat că sesizările în cazul profesorului de la Şcoala Generală nr. 2 din Târgu Mureş vizează fapte comise din 2011 şi până în prezent. "Ţinea poze cu minori de 10-11 ani, îi obliga să se dezbrace în tabere, inclusiv în sala de clasă", a spus Lazăr.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite