Absolvenţii de Medicină vor putea susţine rezidenţiatul la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De anul viitor, examenul se va organiza în fiecare centru univesitar unde este Medicină. Subiectele se vor baza pe o tematică şi o metodologie comune la nivel naţional, însă vor fi concepute de fiecare universitate în parte.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat un protocol de colaborare cu rectorii universităţilor de medicină din ţară, privind îmbunătăţirea învăţământului medical. Cea mai impportantă decizie adoptată a fost descentralizarea rezidenţiatului prin organizarea examenului în fiecare centru universitar unde există facultate de profil. „Am discutat cu rectorii universităţilor de medicină şi farmacie şi am ajuns la concluzia că rezidenţiatul trebuie descentralizat, pentru ca studenţii să poată susţine acest examen în centrele universitare unde învaţă. Astfel, studentul din Târgu-Mureş poate să dea concurs în acest oraş şi am mai stopa, într-un fel, această migrare a rezidenţilor", declara ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Subiecte proprii

Subiectele examenului de rezidenţiat vor fi concepute de fiecare univesitate în parte, însă se vor baza pe o tematică şi o metodologie comună, la nivel naţional. „Descentralizarea este o idee bună, dar numai dacă se păstrează un sistem naţional unic, adică să rămână repartiţia naţională. De asemenea, este bine ca un student de la UMF să poată să-şi susţină examenul la Târgu-Mureş, mai ales dacă are un deficit financiar, îl mai scuteşte de un drum la Bucureşti şi se simte mai bine între colegii săi, deci cred că l-ar avantaja", a declarat Loredana Anca Ciornohuz, absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş. „Ideea este foarte bună, pentru că universităţile pot să-şi organizeze un concurs în funcţie de necesităţile care există în regiune. Este cea mai bună realizare din ultima perioadă privind rezidenţiatul în România", a declarat Constantin Copotoiu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş

Metodologia de examen

Metodologia, bibliografia şi noua curriculă pentru examenul de rezidenţiat de anul viitor vor fi realizate de către reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie din ţar, până la data de 1 decembrie, astfel încât absolvenţii de medicină şi rezidenţii să poată cunoaşte din timp noile reglementări.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite