A început goana după brazi în pieţele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazi şi în Cuza Vodă
Brazi şi în Cuza Vodă

Începând de astăzi, mureşenii îşi pot cumpăra pomul de Crăciun chiar din pieţele din cartierul lor.

Direcţia Silvică Mureş a scos la vânzare aproximativ 2.000 de brazi, distribuiţi în toate pieţele mureşene. Chiar dacă numărul pomilor scoşi la vânzare este sub cererea obişnuită în sezonul de iarnă, acest lucru nu va fi simţit de cumpărători în condiţiile în care, ca în fiecare an, vor fi comercializaţi foarte mulţi brazi sau molizi din Harghita, Covasna sau Bistriţa-Năsăud.

În ceea ce priveşte preţurile, acestea sunt aproximativ aceleaşi ca şi anul trecut, comercianţii optând pentru un câştig mai mic, dar sigur. În piaţa Cuza Vodă, de exemplu, cel mai ieftin molid costă 30 de lei, iar cel mai scump brad, 150 de lei, astfel încât să fie satisfăcută pofta chiar şi celui mai pretenţios client.

La piaţa Diamant, pomii de Crăciun costă între 50 şi 120 de lei, în funcţie de specie, înălţime şi coroană, dar comercianţii mărturisesc că preţurile vor scădea pe măsură ce ne vom apropia de 25 Decembrie. „Acum sunt mai scumpi, pentru că în general, oamenii cumpără brazi pe ultima sută de metri. Anul trecut am dat cam 30 de brazi în 23 decembrie, la jumătate de preţ faţă de începutul lunii, când i-am adus în piaţă. Aşa e românul, cumpără când e cu cuţitul la os, ca să zic aşa. E şi interesul nostru, să ne vindem marfa, aşa că de multe ori negociem preţurile”, spune Ion Dobre, comerciant în piaţa Diamant. Special pentru pensionarii care nu-şi permit un brad... întreg, vânzătorii de brazi le-au pregătit o surpriză: ramurile de brad costă 1 leu bucata.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite