A început „Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor participa la activitățile din cadrul campaniei
Elevii vor participa la activitățile din cadrul campaniei

Până în data de 19 octombrie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, zi marcată anual în data de 18 octombrie, prin intermediul unei campanii de informare intitulate “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.

În data de 18 octombrie, la Sala Mare a Palatului Administrativ al Prefecturii Judeţului Mureş, începând cu ora 15.00, elevii Liceului Pedagogic ”Mihai Eminescu” şi ai Colegiului Economic “Transilvania” din Târgu-Mureş, coordonaţi de doamnele psiholog Andreicuţ Cosmina şi Dălălău Mariana, vor fi beneficiarii unei prezentări vizând etapele traficului de persoane şi a celor mai simple măsuri de prevenire a racolării, timp în care un grup de elevi talentaţi vor fi autorii unor lucrări artistice (desene şi texte literare) prin care să reliefeze trăiri sau sentimente legate de percepţia lor faţă de acest fenomen. Primele trei lucrări de la cele două secţiuni vor fi premiate cu rechizite oferite de Herlitz, sponsor în cadrul acestei activităţi.

La final va avea loc o acţiune de tip flash mob  în centrul Târgu-Mureșului, la ceasul cu flori, începand cu ora 17.00, având sloganul „Ia-ţi 4 minute şi începe lupta împotriva traficului de persoane”, eveniment organizat în parteneriat cu Fundaţia Raţiu pentru Democraţie Turda.

În baza colaborării cu I.P.J. Harghita – Compartimentul Poliţie de Proximitate şi cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Harghita şi în cele 4 municipii, respectiv Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa, se vor organiza acţiuni similare de tip flash mob, menite să sensibilizeze populaţia faţă de acest fenomen, un rol important avându-l şi Consiliul judeţean al elevilor din acest judeţ.

De asemenea, în intervalul orar 13.00-13.30, în toate unităţile şcolare din judeţ se va desfăşura câte o activitate constând în vizionarea spoturilor din campaniile de prevenire desfăşurate de A.N.I.T.P. şi vor fi transmise informaţii privind acest fenomen de către consilierii educativi, unele din aceste activităţi beneficiind şi de sprijinul poliţiştilor de proximitate. 

Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite