A fost inaugurată prima pistă pentru biciclişti din Sighişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin aceasta s-a încercat scoaterea cicliştilor de pe carosabilul deja aglomerat al oraşului mureşean. Pe lângă pistă, sighişorenii vor avea parte de noi locuri de parcare pe mai multe străzi din oraş, realizându-se astfel o decongestionare a spaţiului destinat autovehiculelor.

Sighişorenii au, începând cu această săptămână, o pistă special amenajată pentru biciclete. Aceasta cuprinde străzile Consiliul Europei, Mihai Viteazu şi Dumbravei. „Este prima pistă de biciclete din oraş, iar aceasta se întinde pe o distanţă de aproximativ trei kilometri. Am fost nevoiţi să ridicăm unele indicatoare de circulaţie pentru a evita accidentele, astfel că acum pista este funcţionabilă şi am văzut că e utilizată intens”, ne-a declarat Sorin Virgil Savu, viceprimar al Sighişoarei. Scopul principal al realizării pistei a fost acela de a-i scoate pe biciclişti din traficul şi-aşa aglomerat al municipiului, micşorându-se astfel riscul producerii unor accidente. În plus, în vederea fluidizării circulaţiei rutiere, a creşterii siguranţei în trafic atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni, au fost modificate indicatoarele rutiere din piaţa Hermann Oberth şi strada 1 Mai şi a fost creat sens unic pe mai multe străzi din oraş.

Secţia Construcţii Spaţii Verzi a Municipiului Sighişoara execută în aceste zile lucrări de amenajare a unor locuri de parcare în Piaţa Hermann Oberth şi străzile Gării, Andrei Şaguna, 1 Mai, Nicolae Titulescu, Mărăşeşti, Ecaterina Varga, Ecaterina Teodoroiu, Ilarie Chendi,  Mihai Eminescu, Plopilor şi Libertăţii. Pentru a fi siguri că sighişorenii se vor obişnui modificările realizate pe traseele respective, autorităţile cer grijă maximă în trafic şi respectarea noilor indicatoare rutiere.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite