APIA recuperează banii primiţi ilegal de către 1.700 de fermieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
62 de fermieri au rămas fără subvenţie anul trecut foto arhivă
62 de fermieri au rămas fără subvenţie anul trecut foto arhivă

Peste 1.700 de fermieri mureşeni nu şi-au lucrat terenul aşa cum au declarat şi au încasat pe nedrept bani europeni prin Agenţia de Plăţi şi INtervenţie pentru Agricultură. Acum APIA recuperează debitele.

Potrivit datelor APIA, în 2011 s-au întocmit 1760 de procese verbale unor fermieri mureşeni care nu şi-au lucrat terenul, aşa cum au precizat atunci când au cerut subvenţii de la APIA. Terenurile lăsate nelucrate au fost observate prin teledetecţie, iar acum APIA încercă recuperarea debitelor.

Anul trecut 62 de fermieri au fost exclusşi de la plata subvenţiilor APIA. Funcţionarii APIA s-au confrunctat cu supradeclarări pentru circa 350 de parcele de teren agricol. Un exemplu în acest sens erau doi fermieri mureşeni, care au cerut subvenţii diferite pentru aceaşi suprafaţă de 108 de hectare. Unul dintre ei, care nu exploata propriu-zis terenul, s-a ales cu penalizări şi cu subvenţia tăiată.

Funcţionarii APIA au mai sesizat organele de urmărire penală într-un caz de conflict de interese privind utilizarea păşunilor comunale din localitatea Bahnea.

În 2011, APIA a făcut plăţi fermirilor mureşeni în valoare totală de peste 191 de milioane de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite