Târgu-Mureş: Se depun cererile pentru locuinţele ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Se depun cererile pentru locuinţele ANL
Târgu-Mureş: Se depun cererile pentru locuinţele ANL

Mureşenii care doresc să devină chiriaşi ANL pot depune cererile până în 15 octombrie. Anul acesta s-a demarat construcţia a patru blocuri ANL ce vor fi finzalizate şi date în folosinţă în 2010.

Mureşenii interesaţi să devină chiriaşi ai blocurilor ANL pot depune cererile în acest sens la camera 15 a Primăria Târgu-Mureş până în data de 15 octombrie.  De asemenea, cei care şi-au depus aceste cereri în anii anteriori îşi pot completa dosarul cu modificările survenite ulterior. După 15 octombrie va urma analiza dosarelor şi afişarea listelor cu rezultatele evaluării.

Principalele condiţii

Principalele condiţii pe care un solicitant trebuie să le îndeplinească prevîd ca acesta să aibă vârsta sub 35 de ani, să aibă loc de muncă în Târgu-Mureş şi să nu deţină o locuinţă proprietate personală ori să nu fie beneficiar al unui contract de închiriere din fondul locativ de stat.

„Dacă solicitantul îndeplineşte aceste condiţii atunci dosarul i se evaluează pe baza unor criterii cum ar fi situaţia locativă, starea civilă, locul de muncă, eventualele certificate medicale din care să rezulte starea de sănătate a solicitantului sau a unui membru al familiei, acte doveditoare că este beneficiar al unor legi speciale, cum ar fi legea recunoştinţei pentru eroii martiri ai Revoluţiei, acte care să arate că au fost evacuaţi dintr-o locuinţă retrocedată, copii după diplomele de studii. Fiecare dintre aceste criterii este notat cu un anumit punctaj, iar la final, în funcţie de acesta solicitantul va ştii pe ce poziţie se află pe listă”, a spus Bako Laszlo, director executiv Direcţia Activităţi Social Culturale şi Patrimoniu din Primăria Târgu-Mureş.

Aproximativ 900 de solictanţi

Lista solicitanţilor pe anul 2009  a cuprins 872 de solicitanţi, iar anul acesta nu a fost dat în folosinţă nici un bloc ANL. „În 2009 s-a predat amplasamentul şi s-au demarat lucrările pentru construirea a patru blocuri ANL fiecare a câte 20 de apartamente în cartierul Belvedere, ce vor fi gata în 2010. Din cele 80 de noi apartamente, 64 sunt rezervate tinerilor , iar 16 vor reveni familiilor evacuate din locuinţe sociale”, a mai spus Bako Laszlo.
Declaraţie:

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite