Târgu Mureş: Locatarii blocurilor ANL îşi vor putea cumpăra apartamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Locatarii blocurilor ANL îşi vor putea cumpăra apartamentele
Târgu Mureş: Locatarii blocurilor ANL îşi vor putea cumpăra apartamentele

Municipalitatea va stabili preţurile în şedinţa viitoare a Consiliului Local . Normele de aplicare pentru modificarea legii de funcţionare a ANL vor apărea în 30 de zile

Mureşenii locatari ai celor  251 de apartamente ANL din oraş vor primi o veste bună. Municipalitatea le va permite achiziţionarea locuinţelor în care trăiesc de mai bine de cinci ani.

Măsura vine după ce senatorii au adoptat în această săptămână modificările aduse legii 152/1998, privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, specificând clar că sumele rezultate din vânzarea locuinţelor ANL se utilizeză pentru construcţii noi în acelaşi oraş.

„După vânzarea locuinţelor ANL aceşti bani rămân la municipiul Târgu-Mureş. Până acum banii care reveneau din vânzarea locuinţelor ANL mergeau la Bucureşti, iar acum vor rămâne în municipiul pentru construcţia altor blocuri”, a spus Claudiu Maior, viceprimar.

Locatarii încântaţi de idee

Majoritatea locatarilor celor şapte blocuri ANL din oraş s-au atătat interesaţi de achiziţionarea imobilelor. „Am vrea să cumpărăm apartamentele, chiar am discutat lucrul acesta cu vecinii şi cu toţii vrem, pentru că blocul arată mizerabil, nimeni nu se ocupă de el, iar dacă am fi proprietari mă gândesc că va fi altceva. Plus că avem probleme la încălzire, pentru că unii locatari vor căldură, alţii nu, iar centrală nu avea rost să ne punem deoarece nu suntem proprietari. Blocul e al nimănui”, a spus Ioana Covrig, locatară a blocului nr. 56 de pe strada Pandurilor.

Locatarii speră însă ca preţurile impuse de municipalitate să fie acceptabile. Potrivit legii, valoarea de vânzare a locuinţelor se stabileşte de autorităţile locale şi coincide cu valoarea de inventar a acestora, adică al costului corespunzător realizării construcţiei.

„În urma discuţiilor pe care le vom avea cu locatarii va trebui să emitem o hotărâre de Consiliu Local pentru cei care vor să cumpere, iar pentru cei care doresc să rămână mai departe în locuinţele respective, în urma unui calcul făcut vor putea plăti o anumită chirie”, a mai spus Maior.

Blocuri noi

Anul acesta s-a predat amplasamnetul pentru construcţia a patru blocuri ANL în cartierul Belvedere, fiecare a câte 20 de apartamente, ce vor fi gata în 2010. Din cele 80 de noi apartamente, 64 sunt rezervate tinerilor , iar 16 vor reveni familiilor evacuate din locuinţe sociale.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite