Târgu-Mureş: Stagiarii AIESEC ajută la dezvoltarea comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Stagiarii AIESEC ajută la dezvoltarea comunităţii
Târgu-Mureş: Stagiarii AIESEC ajută la dezvoltarea comunităţii

Proiectul „Noi ne implicăm. Tu?!” este o iniţiativă a AIESEC Mureş. Cei 15 tineri poveniţi din ţări precum Kazakhstan sau Hong Kong vor lucra 2 luni în ONG-uri din Mureş.

Zece organizaţii non-guvernamentale din judeţul Mureş vor fi ajutate în activitatea lor până în data de 20 septembrie de 15 voluntari AIESEC veniţi din străinătate. Scopul proiectului organizaţiei mureşene a AIESEC(n.r. Asociaţia Internaţională a Studenţilor Interesaţi în Economie şi Management) este acela de a ajuta la dezvoltarea durabilă a comunităţii mureşene prin intermediul ONG-urilor.

„Proiectul „Dezvoltare Durabilă pentru Comunitate. Noi ne implicăm.Tu?!” este o iniţiativă a organizaţiei mureşene a AIESEC, proiect aflat la cea de-a doua ediţie. Prin intermediul stagiului de pregătire, asociaţia studenţilor îşi propune implicarea străinilor în activităţile ONG-urilor târgumureşene”, ne-a declarat Diana Zaharia, purtătoare de cuvânt a AIESEC.
Străinii vor ajuta ONG-urile


Prin pregătirea lor, stagiarii veniţi din state precum Marea Britanie, Hong Kong, Polonia, Egipt şi Kazakhstan vor contribui la dezvoltarea organizaţiilor şi, implicit, a comunităţii. Stagiarii implicaţi în proiect au fost atent selecţionaţi în funcţie de cerinţele şi nevoile fiecărui ONG înscris în campanie. ONG-urile respective sunt: Fundaţia Alpha Transilvană, Asociaţia „Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret”, Asociaţia „Hifa”, Asociaţia „Sf. Elisabeta”, Asociaţia „Divers”, Asociaţia „Provivere”, Asociaţia „Benone”, Fundaţia „Kiwi Casa Bucuriei”, Institutul Est-European pentru Sănătate a Reproducerii şi Asociaţia „Femeia Mileniului III”.


Ajutor de la Minister


Proiectul este organizat de AIESEC cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului prin intermediul Casei de Cultură a Studenţilor „Mihai Eminescu”, alături de Consiliul Judeţean Mureş. Tinerii vor fi cazaţi în cămine studenţeşti şi vor primi trei mese pe zi. „Am venit din Kazakhstan în Târgu-Mureş fără să cunosc prea multe lucruri despre ţara voastră. Am descoperit, însă, cât de frumos e acest oraş şi sper ca în cele 2 luni pe care le voi petrece aici să ajut comunitatea locală”, ne-a declarat Leila, unul din cei 15 tineri înscrişi în proiectul AIESEC. Proiectul mai urmăreşte educarea comunităţilor locale cu privire la beneficiile voluntariatului.

Detalii despre AIESEC

AIESEC este o asociaţie studenţească globală, non-guvernamentală, independentă şi non-profit, condusă de studenţi sau proaspăt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superioare. AIESEC este prezentă în peste 1100 de universităţi din 106 ţări şi teritorii şi are ca scop dezvoltarea abilităţilor de conducere ale membrilor săi. ONG-ul AIESEC Mureş a fost înfiinţat în anul 2000.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite