7,3 milioane de lei alocaţi pentru reparaţia drumurilor din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat rectificarea bugetului Consiliului pe anul în curs. Suma de 379.815.600 de lei a fost aprobată pentru venituri şi 458.180.600 de lei pentru cheltuieli de funcţionare şi dezvoltare.

În urma rectificării bugetare pe 2011 aprobată de consilierii judeţeni, aproape 460 de milioane de lei au fost alocate pentru funcţionarea şi dezvoltarea judeţului. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a alocat suma de 101.000 de lei pentru a fi virată Consiliilor locale din localităţile mureşene Bichiş, Zau de Câmpie şi Nadeş, urmând astfel să fie elaborată şi actualizată planificarea urbanistică zonală.

În plus, în condiţiile în care vara oferă cele mai bune condiţii climatice pentru reparaţia drumurilor judeţene cu probleme, sectorul de drumuri va beneficia de 7,3 milioane de lei pentru reabilitări, bani proveniţi odată cu amânarea implementării proiectelor pentru instituirea unui depozit ecologic zonal şi a unui parc auto pentru sporturi cu motor.

Din analiza proceselor de implementare a programelor şi proiectelor cu finanţări nerambursabile şi cofinanţări din partea Consiliului Judeţean Mureş rezultă o decalare a graficului de execuţie a obiectivelor de investiţii de bază datorată dificultăţilor întâmpinate în cadrul procedurilor de achiziţii publice. Ca urmare a acestor decalări, o parte a sumelor programate a fi plătite în cursul acestui an rămân disponibile şi pot fi redistribuite. Deoarece perioada de vară este optimă pentru realizarea lucrărilor din programul drumurilor judeţene, am relocat suma respectivă pentru plombarea şi efectuarea de covoare bituminoase pe mai multe drumuri a căror reabilitare nu mai putea fi amânată”, a precizat Lokodi Edita, preşedinta Consiliului Judeţean Mureş.

În acest sens, vor fi realizate covoare bituminoase pe o suprafaţă de 125 de kilometri, în valoare de totală de 6,6 milioane de lei şi plombări pe o suprafaţă de 24 de kilometri. Unul din drumurile vizate este DJ 135, între localităţile Măgherani şi Sărăţeni, care necesita reparaţii imediate.

Bani şi pentru Aeroport

O parte a banilor din Bugetul Judeţean va ajunge la Aeroportul Transilvania din Târgu-Mureş, pentru lucrările de extindere a autogării pentru zborurile Non-Schengen. Suma totală necesitată de aeroportul mureşean este de 1.179.000 de lei. În plus, Aeroportul a primit deja bani cu care urmează să fie achiziţionate de la staţii de emisie-recepţie pentru serviciul de securitate şi cărucioare pentru bagajele pasagerilor, la scări autopropulsate şi o bandă automată pentru transportarea bagajelor. Investiţiile în Aeroport sunt justificate de creşterea importanţei acestuia în condiţiile instituirii bazei permanente Wizz Air. Modernizările vor fi realizate în această toamnă, urmând ca până cel târziu la finele anului să ne putem bucura de servicii aeroportuare moderne la Vidrasău.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite