160 de locuri de parcare noi, în Mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată finalizate lucrările de reamenajare a spaţiilor dintre blocurile de pe strada Cutezanţei, din cartierul Tudor Vladimirescu, în Târgu-Mureş continuă reabilitarea aleelor dintre blocuri, în celelalte cartiere.

Scopul principal al acestor modernizări este acela de amenajare a unor noi locuri de parcare ce vor descongestiona semnificativ traficul dificil de pe străzile secundare ale oraşului. În această săptămână au început lucrările de reasfaltare a zonei cuprinsă între strada Hunedoarei şi strada Reşiţei din cartierul Mureşeni, arie unde vor fi amenajate aproximativ 160 de noi locuri de parcare.

Am început reparaţiile în această zonă după ce Asociaţia de Proprietari din zonă ne-a prezentat o solicitare şi un tabel care dovedeşte că cel puţin două treimi dintre persoanele care locuiesc în acea arie sunt de acord cu intervenţiile. O primă consecinţă a acestor reabilitări va fi eliberarea străzilor secundare de maşinile parcate, care până acum, ştiţi bine, sufocau traficul. Pe lângă acestea, reabilităm trotuarele, căile de acces, ghenele de gunoi acolo unde este cazul, locurilor de joacă, zonele verzi de lângă blocuri. De exemplu, am adus băncuţe acolo unde cele vechi au fost furate, am refăcut toboganele şi leagănele şi instalăm aparate noi pentru copii”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior. Acesta le-a cerut, însă, locatarilor din zonă să protejeze investiţiile făcute de Municipalitate în cartierul Mureşeni, în condiţiile în care o mare parte din stricăciuni au fost provocate din cauză că aceştia „nu au avut grijă de avutul lor”.

Locatarii de pe pe străzile Hunedoarei şi Reşiţei considerau că lucrările de reamenajare erau obligatorii, zona fiind extrem de aglomerată din cauza proastei organizări a spaţiului dintre blocuri. „Ne bucurăm de toate schimbările radicale făcute aici. Aveam nevoie de aceste noi locuri de parcare şi de reamenajare”, spune Demeter Istvan, preşedintele asociaţiei de proprietari 503.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite