11 mureşeni în topul celor mai bogaţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea oamenilor de afaceri prezenţi şi în acest an în topul editat de Adevărul Holding au avut de suferit din cauza crizei. Cei 11 mureşeni prezenţi în top au averi cumulate în valoare de 310 milioane de euro.

Remus Benţa este cel mai bogat om de afaceri mureşean conform topului Forbes 500 Miliardari, având o avere estimată la 80-82 de milioane de euro şi situându-se pe poziţia a 57-a în top. Familia Benţa este una dintre cele mai cunoscute din judeţul Mureş, în special datorită apetitului pentru investiţii în imobiliare şi vopseluri. Remus Benţa a profitat din plin de boom-ul economic din prima jumătate a acestei decade şi a dezvoltat proiecte imobiliare în toată ţara. Cu toate acestea, ultimii ani au fost dificili pentru cunoscutul antreprenor. Cum piaţa imobiliară a fost o bună bucată de vreme în picaj liber, iar în momentul de faţă rămâne blocată, proiectele sale rezidenţiale au întârziat să îşi găsească noi cumpărători.

Al doilea mureşean în top este Virgil Mailat, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro, clasându-se pe poziţia a 97-a în topul Forbes. Virgil Mailat este unul dintre acţionarii fostei companii Bere Mureş, cumpărată în 2007 de olandezii de la Heineken, pentru preţul record de 180 de milioane de dolari. La doar un an după tranzacţie, Mailat a investit o parte din banii care i-au revenit în construirea unui spital privat în centrul oraşului Tîrgu-Mureş. Investiţia totală s-a ridicat la 15 milioane de euro.

Află de pe forbes.ro

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Mai puteţi citi şi:

30 de nume noi în Top 500 Miliardari 2011

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite