Fostul comandant al Unității Militare Budieni, trimis în judecată pentru că a luat mită de la subalterni și îi obliga pe militari să muncească în gospodăria lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul comandant al UM 01541 Budieni, Walter Loga, colonel în rezervă, a fost trimis în judecată de DNA luare de mită, primire de foloase necuvenite abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, infracțiuni comise în formă continuată.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, în perioada 2004-2011, Walter Loga, în calitate al de comandant al Unității Militare Budieni, a pretins și primit, în mod repetat, de la 11 cadre militare din subordinea sa, sume de bani sau alte foloase de ordin material în cuantum total de 2.600 euro și 4.400 lei pentru a le prelungi contractele de muncă în baza cărora aceștia fuseseră angajați în cadrul unității militare. „De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Walter Loga a primit, în mod repetat, de la patru cadre militare din subordinea sa, sume de bani sau alte foloase de ordin material în cuantum total de 300 euro și 270 lei, după ce le aprobase acestora, conform procedurii legale, prelungirea contractelor de muncă sau transferul de la o unitate la alta“, se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupție au mai constatat că Loga a a obligat în mod repetat, prin încălcarea cu știință a atribuțiilor de serviciu, 13 cadre militare din subordinea ca în timpul lor liber, inclusiv în perioadele de concediu legal de odihnă, să presteze, gratuit, o serie de munci în gospodărie și pe alte proprietăți ale sale. Potrivit oamenilor legii, colonelul în rezervă a realizatv un folos material în cuantum total de 16.650 lei, rezultat din însumarea contravalorii tuturor zilelor de muncă prestate în aceste condiții de către subordonații săi.
„În vederea acoperirii prejudiciului și a asigurării restituirii sau confiscării speciale a sumelor de bani care au făcut obiectul infracțiunilor de corupție, pe parcursul urmăriri penale s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ale inculpatului, până la concurența acestor sume. În cauză, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Biroul Județean Anticorupție Gorj“, se precizează în comunicatul DNA.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Militar Teritorial București.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite