Târgu-Jiu:Au primit amendă pentru că au vorbit cu presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu:Au primit amendă pentru că au vorbit cu presa
Târgu-Jiu:Au primit amendă pentru că au vorbit cu presa

Doi dintre comercianţii din Piaţa Centrală, s-au ales cu amenzi după în urmă cu câteva săptămâni şi-au spus păsul.  Comercianţii spun că aceste amenzi par a fi cusute cu aţă albă şi asta datorită faptului că s-a făcut control de către Garda financiară, doar la cele două mese. Cele două vânzătoare se mai aşteaptă şi la alte controale care se pot lăsa de asemenea cu sancţiuni.

În urmă cu câteva săptămâni, comercianţii din Piaţa Centrală din Târgu-Jiu au vrut să aducă la cunoştiinţa autorităţilor greutăţile  cu care se confruntă, acest lucru nu le-a adus soluţionarea problemelor ci din contră, le-a adus controale însoţite de sancţiuni. Cele două comerciante care au acceptat să dea declaraţii au avut de suport consecinţele. În urmă cu două zile, la verificările de efectuate de Garda Financiară, cele două comerciante s-au ales cu amenzi în valoare 1000 de lei fiecare. „I-a deranjat adevărul, noi nu aveam dreptul să vorbim, acest lucru nu a picat bine, pentru că a doua zi, după ce a apărut articolul în ziar, ne-am şi trezit cu controalele peste noi. Şi acum am fost amendate cu 1000 de lei fiecare. Şi acesta este doar un început ne aşteptăm să mai vină şi alţii“a spus Gabi Mitrea comerciantă. Problemele evocate de negustorii din piaţă au rămas aceleaşi, în schimb se trimit sesizări cu primire la cei care au avut curajul  să vorbească. „Sunt multe adevăruri şi dacă vorbeşti te sapă. Au pică pe noi se vede că totul este cusut cu aţă albă pentru că făcut control doar la noi două. Şi în plus de mult vor ei să găsescă un motiv să-mi ia masa“, a mai spus aceasta. 
„Nu mai vreau să mai zic nimic, pentru că cine ştie cu ce ne mai trezim pe cap“
Comercianţilor le este teamă să mai dea declaraţii cu privire l-a ceea ce li se întâmplă de teama să nu mai aibe şi alte probleme. „Nu mai vreau să mai zic nimic, pentru că cine ştie cu ce ne mai trezim pe capul nostru“, spus cealaltă comerciantă.

„A fost o sesizare care cuprindea mai multe aspecte ce trebuiau verificate“
Reprezentanţii Gărzii Financiare au efectuat control în piaţă în urma unei sesizări: „Am primit o sesizare în baza căreia am efectuat o serie de verificări. Erau scrise mai multe aspecte cu privire la desfăşurarea activităţii celor două tonete din piaţă, multe dintre acestea nu s-au dovedit întemeiate, motiv pentru care nu s-a dispus nicio măsură, dar acolo unde s-au găsit nereguli am dispus sancţionarea  contravenţională“ a declarat Ion Pupăzan comisar şef de divizie din cadrul Gărzii Financiare.
 
  


 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite