Fraudele electorale, combătute cu camere de supraveghere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camerele video vor fi montate în șapte zone
Camerele video vor fi montate în șapte zone

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție al Județului Gorj (IPJ), Viorel Salvador Caragea, a solicitat conducerii Consiliului Județean Gorj să urgenteze montarea de camere video de supraveghere la ieșirile sau intrările din județ, pentru a monitoriza mai bine traficul care se va desfășura în ziua referendumului.

şapte camere de supraveghere video vor fi montate în următoarele zone: Polovragi, Bumbeşti-Jiu, Padeş, Ioneşti, Ţânţăreni, Cruşeţ şi Târgu-Logreşti. Viorel Caragea consideră că prin montarea acestui sistem de supraveghere vor putea fi observate toate autocarele sau alte mijloace de transport care intră sau ies din județul Gorj, șiu, în acest fel, vor putea fi depistați mai ușor cei care practică turismul electoral.
 În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.

Autorităţile au prevăzut măsuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile, de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv, tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite