Ponta a decretat „Sediul CEO va fi la Târgu-Jiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul Energetic Rovinari
Complexul Energetic Rovinari

Premierul Victor Ponta a declarat, la Târgu-Jiu că sediul Complexului Energetic Oltenia (CEO) trebuie să fie în capitala Gorjului pentru că cea mai mare parte a activității complexului se desfășoară în județul Gorj.

Motivul principal pentru care sediul CEO va fi mutat la Târgu-Ji este acela că cea mai mare parte a activității se desfășoară pe teritoriul județului Gorj. „S-a votat în Consiliul de Supraveghere ca sediul Complexului să fie mutat la Târgu-Jiu și va fi aici, dar proiecte de dezvoltare nu vor legate numai de Târgu-Jiu, ci de toată zona Olteniei. Ideea de a avea sediul la Târgu-Jiu nu este legat doar de faptul cu eu sunt deputat de Târgu-Jiu, ci este legată de faptul că aici se află sediul SNLO și, în mod tradițional, în ultimii 30 de ani, Gorjul reprezintă partea cea mai substanțială a activității complexului energetic. Din acest motiv, procedurile s-au îndeplinit și nu cred că va fi o problemă de opoziție personală a cuiva. Cea mai mare activitatea din cadrul complexului pe această zonă aparține județului Gorj și din păcate județul, față de Dolj sau Vâlcea, nu oprea are alte alternative economice. Este puțin în afara celorlalte rețele de europene de infrastructură și atunci pentru Gorj este esențială continuarea activității. Cu atât mai mult s-a dovedit în acest an cât de important este să ai o capacitate de producție de energie electrică pe cărbune, pentru că Hidroelectrica, din cauza secetei și a situației în care a fost adusă prin faimoasele contracte cu băieții deștepți, a fost profund afectată“, a spus premierul Victor Ponta.

Ponta a declarat că CEO a înregistrat profituri foarte mari: „Necazul celor de Hidroelectrica produs de secetă a fost ca întotdeauna norocul celor de la compania energetică, pentru că a funcționat în ultimele luni cu un profit pe care nu l-a mai avut de foarte mult timp“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite