Află despre ce au discutat, la Târgu-Jiu, premierul Ponta și trei miniștri cu reprezentanții județelor din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a participat, astăzi după-masă, la Târgu-Jiu, împreună cu trei miniștri, la o întâlnire cu reprezentanții județelor din Oltenia. La ședință au luat parte miniștrul Economiei, Daniel Chițoiu, cel al Agriculturii, Daniel Constantin, și Mircea Dușa, ministrul MAI.

Victor Ponta a declarat că au fost discutate proiecte privind patru domenii de activitate: „Ideea principală a fost să discutăm despre cum vedem noi dezvoltarea regiunii Oltenia în următorii cel puțin patru ani. Au fost patru direcții principale care au fost supuse discuției. În ceea ce privește economia, am vorbit despre sprijinul pe care îl putem da marilor unități comerciale din această zonă, fie că vorbim de CEO, Oltchim, RAAN, fie că vorbim de companiile private din această zonă. Fondurile europene structurale și de coeziune care sunt disponibile și ceea ce sperăm să obținem în perioada 2014-2020. A doua direcție a fost dezvoltarea infrastructurii regiunii Oltenia: dezvoltrea aeroporturlui Craiova, dar accentul va cădea pe transportul rutier, fie că vorbim de Austostrada Sudului sau de șoseselele absolut necesare, Craiova -Pitește și Craiova Calafat, mai ales că anul viitor va fi deschis podul de conexiune peste Dunăre cu Bulgaria. Cele două legături cu Transilvania, Defileul Jiului și cel al Oltului, trebuie avute în vedere. Centurile pentru municipiile de județ reprezintă o prioritate. o să semnăm contractul pentru centura Târgu-Jiului șți avem și finanțare asigurată. E absolut necesară construirea unei centuri la Craiova și Slatina“.

Premierul a spus că în perioada următoare va demara și întocmirea unui plan de organizare la nivelul regiunii Oltenia: „Am discutat cu reprezentanții județelor modul de organizare al regiunii Oltenia, modul de alegere al structurilor regionale, atribuțiile pe care le care primește regiunea de la guvern și strategia de dezvoltare a regiuni, care să aibă în vedere nu doar un singur oraș, ci o dezvoltare uniformă a celor cinci județe“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite