Transalpina a fost închisă din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulația pe Transalpina a fost închisă
Circulația pe Transalpina a fost închisă

Cel mai înalt drum din țară a fost închis din cauza zăpezii care a căzut în noaptea de joi spre vineri. Mai mult decât, temepratura a scăzut sub zero grade Celsius, astfel încât pe anumite porțiuni s-a format gheața.

Drumarii au luat decizia să închidă Transalpina, după ce stratul de zăpadă a ajuns la o grosime de doi centimetri. Transalpina este închisă pe sectorul Rânca-Obârșia Lotrului din cauza riscului ridicat de producere a accidentelor, asta și pentru că pe anumite porțiuni este gheață. În funcție de starea vremii, circulația s-ar putea redeschide.

Transalpina a devenit circulabilă în 1935, fiind pietruită în timpul domniei Regelui Carol al II-lea. După ce a fost reabilitată de nemţi în al Doilea Război Mondial, şoseaua a fost uitată complet de autorităţi şi nu a mai fost niciodată asfaltată. După mai bine de şapte decenii, în septembrie 2008, CNADNR a decis să scoată la licitaţie un contract de reabilitare a şoselei, adjudecat de Romstrade pentru 385 de milioane de euro, asta însemnând în medie cam 2,6 milioane de euro pe kilometru.Lucrările de asfaltare şi modernizare au început în 2009, iar constructorii şi-au propus să le finalizeze până la sfârşitul acestui an. La vremea respectivă, acest proiect a fost unul destul de controversat. Costul mare, de aproape 400 de milioane de euro pentru un drum de care nu auzise mai nimeni, a stârnit nenumărate discuţii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite