FOTOGALERIE Modernizarea Transalpinei a fost oprită pe raza județelor vecine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transalpina a devenit un obiectiv turistic din ce în ce mai căutat
Transalpina a devenit un obiectiv turistic din ce în ce mai căutat

Lucrările de modernizare a celui mai înalt drum din România, Transalpina, au fost oprite pe raza județelor Vâlcea și Alba din cauză că autorizațiile de construcție au expirat. În schimb, pe raza județului Gorj, lucrările continuă pentru că autorizația este încă în vigoare.

Prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, a spus că lucrările trebuie continuate pentru că impactul de mediu ar fi mult mai mare: „Pe raza județului Gorj, încă mai avem autorizație de construcție a acestui drum, dar, pe zonele Vâlcea și Alba, autorizațiile au fost încheiate și procesul de continuare al lucrărilor este suspendat în momentul de față. Pe teritoriul județului Gorj, lucrările pot să continue, din punct de vedere al autorizației de construcție. Impactul, din punct de vedere ecologic, ar fi mult mai mare dacă s-ar bloca dintr-o dată, pentru că au fost anumite lucrări care s-au efectuat și, dacă nu sunt întărite zidurile de sprijin, ar avea un impact și mai mare asupra mediului“.
Directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România va ajunge în perioada următoare în județul pentru a rezolva problemele apărute la Transalpina.

CLICK pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA

În Rânca există câteva sute de pensiuni Cabanele și pensiunile rustice se găsesc la tot pasul Rânca este cea mai căutată zonă turistică din Gorj

Societatea Romstrade, care se ocupă de modernizarea drumului, a fost amendată de Garda Naţională de Mediu cu 100.000 de lei pentru nereguli în gestionarea deşeurilor la modernizarea Transalpina. Reprezentanții Gărzii de Mediu au mai stabilit  că investiţia a început fără avizul autorităţii centrale de protecţie a mediului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite