FOTOGALERIE Obiecte second hand din Franța, vândute gorjenilor pentru ajutarea copiilor din centrele de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociație româno-franceză a deschis, ieri, un depozit cu vânzare de produse de second-hand de toate felurile, banii obținuți fiind oferiți unui centru de plasament din Târgu-Jiu și mai multor tineri care provin din orfelinate.

Depozitul se află chiar la intrare în comuna Bălești, lângă o fermă, și a fost amenajat de voluntarii români și străini care participă la o tabără internațională de lucru. Asociația «Amicii Emmaus» mai deține un spațiu în municipiul Târgu-Jiu, lângă Piața Mică, iar reprezentanții ei au fost încurajați să dezvolte această  activitate, pentru că vânzările au mers bine. Depozitul de la Bălești este ca u fel de târg de vechituri, unde se găsesc de la diferite piese de mobilier și până la îmbrăcăminte de diferite categorii, aparatură electrocasnică, biciclete, veselă și jucării. „Toate produsele provin din Franța. Mobilierul este recondiționat înainte de a fi scos la vânzare. 20% din banii obținuți merg către centrul de plasament din zona Vărsături, care aparține fundației franceze «Nos enfances de aillaure», iar restul sumei este folosită pentru sprijinirea tinerilor proveniți din centrele de plasament și care au împlinit vârsta de 18 ani și nu mai au niciun fel de sprijin. Vrem să le oferim locuri de muncă în cadrul asociației, câte o masă caldă pe zi și să-i ajutăm să se califice într-o meserie din care să-și câștige existența. În momentul de față sunt cinci tineri pe care-i sprijinim în acest fel, patru băieți și o fată. Aceștia lucrează în cadrul asociației“, a precizat Daniel Tudor Cârnu, responsabil de proiect.

50 de voluntari români și străini au amenajat spațiul

Depozitul inaugurat ieri a fost amenajat de 50 voluntari din Germania, Franța Anglia, Belgia și România, care participă la o tabăra de lucru internațională. Adina Ilean, 20 de ani, studentă la Facultatea de Management și la Facultatea Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității «Constantin Brâncuși», este una dintre aceștia. Este o inițiativă foarte bună, pe care o sprijin din tot sufletul. Lucrurile sunt deosebite. Oamenii pot să facă două lucruri în același timp: să cumpere produse de calitate și să ajute copiii. Pentru mine este o ocazie unică să particip la o tabără unde să cunosc tineri din alte țări și să intru în contact cu alte culturi. I-am cunoscut pe copiii de la centrul de plasament și pot să spun că sunt deosebiți și că au nevoie de afecțiune“, a precizat studenta.

image
image
image

Cumpărătorii nu au întârziat să apară. „M-am uitat și am constatat că sunt produse de calitate, pe care merită să le cumperi. Este o inițiativă lăudabilă, pentru că banii ajung și la copii“, a precizat Nicolae Gagiu, unul dintre cumpărători.

La inaugurarea depozitului a fost prezent și Jean Luc Verstler, director al Asociației «Emmause Forbach. „Ni s-a cerut să sprijinim centrul de plasament din Târgu-Jiu, care se confruntă cu probleme financiare, și soluția era una singură: formarea unui grup Emmaus. Un grup de lucru trebuie să fie unit și să trăiască. Nu este doar un ajutor venit din partea franceză, ci este un sprijin reciproc. Asociația «Emmaus» este prezentă în 40 de țări ale lumii, iar în România sunt deschise trei centre: la Iași, Satu Mare și la Târgu-Jiu“, a precizat Jean Luc Verstler, preot catolic. Acesta a demarat demersurile pentru înfrățirea orașelor Forbach și Târgu-Jiu. De asemenea, pentru că Asociația «Emmaus» împlinește 30 de ani de la înființare, toți copiii centrului de plasament din zona Vărsături vor petrece în acest an sărbătorile de iarnă în Franța, unde există așa-zișii „nași“ ai micuților, care-i sprijină cu câte 30 de euro lunar.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite