FOTOGALERIE Spitalul Orășenesc Târgu-Cărbunești a aniversat 120 de ani de la înființare prin sfințirea unei biserici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul din Târgu Cărbunești a împlinit 120 de ani de la înființare
Spitalul din Târgu Cărbunești a împlinit 120 de ani de la înființare

Manifestările dedicate împlinirii a 120 de ani de existență a Spitalului Orășenesc Târgu-Cărbunești s-au desfășurat ieri și au debutat cu sfințirea unei biserici ridicate în incinta unității medicale.

Singurul spital orășenesc din țară care are statutul de unitate medicală de urgență, afându-se la același nivel cu Spitalul Județean Târgu-Jiu, a marcat împlinirea a 120 de ani de existență printr-o serie de manifestări. Un sobor de preoți, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, Înalt Preafericitul Părinte Irineu, a susținut o slujbă de sfințire a bisericii clădite în curtea interioară a spitalului.

Constantin Târziu, directorul Spitalului Orășenesc din Târgu-Cărbunești, a precizat că cea mai mare dorință pe care o are este înființarea unei secții de neurochirugie: „Este al optulea al consecutiv în care aniversăm acest eveniment. Suntem singurul spital orășenesc din țară de urgență. Spitalul are 350 de paturi și peste 70 de medici care lucrează zi de zi în cadrul acestei unități.  În anul 2004, atunci când am venit la conducerea acestui spital, aici lucrat 15 sau 16 medici și erau doar patru secții. Astăzi sunt nouă secții. Au mai apărut cardiologia, ATI, chirugie și obsterică – ginecologie, balneofizioterapie. Dorința mea este să înființăm și o secție de neurochirurgie pentru ca pacienții din Gorj să nu mai fie nevoiți să plece să se trateze la alte spitale din țară“.

Click pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA

La ceremonie au participat înalte fețe bisericești și autorități locale și județene Mitropolitul Olteniei a intrat în biserică și s-a rugat Constantin Târziu, directorul Spitalului din Târgu-Cărbunești

Călin Alexandru, reprezentant al Ministerului Sănătății, a fost prezent la manifestări și a spus că este impresionat de ceea ce s-a făcut la Târgu-Cărbunești: „Sunt impresionat de ceea ce s-a realizat la acest spital. Este un miracol că într-o perioadă dificilă din mai multe puncte de vedere s-a dezvoltat atât de mult un spital care începe să devină un punct important pe harta medicală a țării“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite