FOTOGALERIE vezi ce produse poți cumpăra de la Târgul Meșterilor Populari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La târg se găsesc produse de toate felurile
La târg se găsesc produse de toate felurile

Deschiderea oficială a Târgului Meșterilor Populari a avut loc astăzi. Aproximativ 70 de meșteri populari din toate zonele țării și chiar din străinătate expun diferite produse în centrul municipiului Târgu-Jiu.

La târg se găsesc produse tradiționale de toate felurile: de la cele alimentare și până la săpunuri naturale, oale, țesături, cazane din cupru de țuică, icoane pe sticlă sau miniaturi realizate minuțios din lemn. Familia Constantin este din Popești Leordeni, de lângă București, și face parte din neamul țiganilor căldărari. Produsele expuse la Târgu Jiu sunt făcute din cupru, aramă și aluminiu. Cazanele pentru țuică sunt fabricate manual. „Vânzările sunt foarte slabe. Nu am vândut niciun cazan. Oamenii nu au bani“, ne spune Ana Constantin.

CLICK pe poze pentru a vedea FOTOGALERIA

Adam Curta din Cluj Napoca Mesele și scaunele țărănești mai sunt realizate și acum Ana Constantin nu a vândut niciun cazan de țuică

Adam Curta din Cluj Napoca vinde icoane pe sticlă și mărgele tradiționale. Tehnica de desen este una specială. Meșterul, cadru didactic la un liceu din Cluj Napoca, spune că cea mai mare problemă este puterea de cumpărare foarte scăzută a românilor: „Gorjenilor le lipseștea ceea ce ne lipsește și nouă: banii. Puterea de cumpărare este foarte scăzută și mă gândesc până unde ar mai putea să scadă. Sunt născut la Luna de Joc din zona Gherla, unde există o pictură din secolul al XVII-lea. Picturile pe care le realizez sunt după Școala Nicula. Norocul nostru sunt expozițiile din străinăt6ate. Acum trei săptămâni am fost la Paris, la o expoziție unde am vândit peste 120 de icoane cu 120 de euro, cel puțin, iar aici cele mai ridicate prețuri su8n de 120 de lei“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite