Diagnostic greșit pus de medici bebelușului care a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt cercetați de Colegiul Mediciulor
Medicii de la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt cercetați de Colegiul Mediciulor

O nouă viață a fost luată din cauza tratării cu superficialitate din partea medicilor. Autopsia a stabilit că fetița în vârstă de numai o lună a murit din cauza unei forme agresive de pneumonie, deși micuța a fost externată din Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești cu diagnosticul de rinofaringită.

Alina Stoicoiu suferea de afecțiuni pulmonare. Medicul Daniela Constantinescu de la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești a externat-o pe motiv că suferea de rinofaringită și tratamentul se putea da și acasă. „Am efectuat astăzi necropsia și trebuie să spun că micuța suferea de afecțiuni pulmonare, avea o pneumopatie. Am luat probe din plămâni și vor fi trimise la Medicina Legală Craiova. Abia după ce voi primi rezultatul de la Craiova, voi redacta raportul necropsiei. Părinților le-am dat certificatul de deces”, a declarat medicul legist Florin Dijmărescu, de la Serviciul de Medicină Legală Gorj. 

Conducerea Spitalului, precum și Colegul Medicilor vor efectua anchete proprii. Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj, a spus că ancheta va avea în vedere și alte acte medicale: „Colegiul Medicilor a deschis o anchetă vis a vis de acest deces. Până nu avem toate documentele medicale, rezultatul necropsiei și alte acte, nu ne putem pronunța. O să solicităm documentele Serviciului de Medicină Legală, pentru a afla rezultatul necropsiei şi le vom compara cu cele trimise de spitalul de la Cărbuneşti, respectiv fişă de internare, de observaţie”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite