Bebeluș decedat după numai o zi de la externarea din spital. Colegiul Medicilor a deschis o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt cercetați de Colegiul Mediciulor
Medicii de la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt cercetați de Colegiul Mediciulor

Cadrele medicale de la Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești sunt acuzate de către părinții unui nou născut de malpraxis, după ce copilașul a murit la numai o zi de la externare.

Fetița familiei Stoicoiu, din comuna Roșia de Amaradia, a fost internată la Secția Pediatrie a Spitalului de Urgență din Târgu-Cărbunești, fiind diagnosticată cu rinofaringită. Micuța, care împlinise numai o lună de viață, a fost externată marți din spital, iar miercuri dimineață i s-a făcut rău și a decedat în brațele părinților săi. Medicii au încercat să o resusciteze pe micuţă, dar nu a mai putut fi salvată. „Fetița avea nasul înfundat de când am născut-o. Am fost mereu cu ea prin spitale. Mi-au zis medicii să îi pun o soluție în nas și mi-au dat tratament. Le-am spus medicilor că e înfundată, că i-a curs sânge pe nas, că a și vomitat cu sânge”, a spus mama fetiței.

Tatăl fetiței spune că medicii nu și-au făcut datoria pentru că nu au avut de unde să le dea bani: „Micuța noastră a murit, soția mea e distrusă. Medicii ăștia iau o grămadă de bani și nu le pasă de pacienți. Noi nu suntem bogați, eu sunt paznic cu 500 lei salariu. Ce să le dau? Medicii nu și-au făcut datoria”.

Colegiul Medicilor va face o anchetă legat de acest deces. „Până nu avem toate documentele medicale, rezultatul necropsiei și alte acte, nu ne putem pronunța”, a declarat medicul Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite