Organigrama Spitalului din Bumbești Jiu a fost aprobată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul va fi redeschis
Spitalul va fi redeschis

Consiliul Local Bumbești Jiu a aprobat organigrama și statul de funcții, iar în perioada următoare vor începe angajările personalului medical.

Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, a precizat că spitalul va avea cinci specialități și pentru fiecare vor fi angajați cel puțin doi medici: „Spitalul va avea 112 paturi și va funcționa cu cinci specialități: medicală, neurologie, pediatrie, chirurgie și ginecologie. Ministerul Sănătății a aprobat redeschiderea spitalului. Urmează să obținem autorizația sanitară de funcționare și să reușim să face încadrarea personalului, iar, la final, să încheiem contractul de prestări servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate. Se va reînființa și specializarea de recuperare neurologică, singura de acest gen din județul Gorj, și, în plus, o să avem și un medic specializat în balneofizioterapie. Probleme vor fi cu încadrarea pentru că sunt acte normative restrictive și va trebui să găsim soluții“.

Medicii care vor lucra în cadrul spitalului provin din rândul celor care au activat în cadrul unității, iar, pe lângă aceștia, vor mai fi încadrați și medici din alte județe. „Am antamat câteva posturi, pentru că a fost una dintre condițiile pe care ministerul ne-a cerut-o pentru reînființarea spitalului. Vor veni și medici din alte județe“, a spus primarul Bobaru.

Ministerul Sănătății a aprobat, în urmă cu două zile, redeschiderea spitalului din orașul Bumbești-Jiu, care a fost închis în primăvara anului 2011.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite