FOTOGALERIE Elevii din Slivilești, lăsați de izbeliște după ce microbuzele școlare au fost trase pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

167 de elevi din comuna Slivilești au fost lăsați de izbeliște, după ce microbuzele cu care mergeau la școală au fost trase pe dreapta, din cauză că nu au licențe de transport.

Școlarii au venit cum au putut la școală. Unii au fost au venit pe jos de distanțe de mai mulți kilometri, iar alții au reușit să ajungă la școală cu diferite mijloace de transport, de la mașinile părinților și până la autobuzele cu care sunt transportați minerii, iar uinii au venit cu bicicleta. 40 de elevi din cei aproape 170 înscriși la Școala generală nu au putut ajunge. Elevii s-au trezit la primele ore ale dimineții pentru a ajunge la școală. „O oră am mers pe jos pentru a ajunge la școală. M-am trezit mai devreme ca să pot ajunge la timp la cursuri. E cam frig de dimineață, dar nu am avut ce să fac“, ne-a spus Mihai, elev în clasa a VIII-a. Unii dintre elevi au reușit să vină cu autobuzele care efectuează curse speciale pentru a-i transporta pe mineri. „Am venit cu autobuzul, alături de alți colegi. Șoferul știa că nu circulă microbuzele și ne-a luat până la școală. Nu știu cu ce o să ne întoarcem. Bine că e timpul frumos și nu plouă“, spus Elena, elevă în clasa a V-a.

Click pe fotografii pentru a vedea FOTOGALERIA

40 de elevi nu au putut ajunge la școală și au absentat
image
image

Cei mai afectați de măsura luată de scoatere din circulație a microbuzelor au fost elevii din satul Miculești, aflați la cel puțin opt kilometri de școală. „Au lipsit elevii din satul Miculești, pentru că distanța pe care au avut-o de parcurs a fost între opt și zece kilometri. Au încercat să vină cu autobuzele care transportă mineri sau cu microbuzele, dar mulți nu au avut cu ce să vină. Majoritatea elevilor de la școala generală vin cu microbuzul, pentru că sunt din sate aflate la câțiva kilometri. Am informat Inspectoratul Școlar Județean despre această situație“, a precizat Iulian Giurgescu, directorul Școlii generale. Din cei 167 de elevi ai școlii, 40 nu au putut ajunge la școală. Acesta spune că lucrează la un orar special pentru comasarea claselor a VIII-a, așa încât elevii să poată fi prezenți la ore: „Lucrez la un orar provizoriu, pentru cumularea claselor a VIII-a. Situația este foarte dificilă, pentru că numărul elevilor este mult mai mare față de capacitatea de transport a microbuzelor. Avem nevoie de mai multe microbuze școlare“.

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești, a declarat că poliția i-a cerut să oprească microbuzele pentru că nu au o licență de transport persoane. EDdilul șef a mai precizat că nu are bani pentru a obține licențele de transport: „Microbuzele vor fi parcate în fața primăriei pentru că nu au licență de transport. A fost un incident minor în care a fost implicat un microbuz. O oglindă a fost acroșată de o altă mașină și s-a fisurat. Șoferii s-au înțeles pe cale amiabilă, dar au venit polițiștii din Mătăsari și au luat șoferul microbuzului de acasă ca să vină cu documentele. Este un abuz ceea ce au făcut pentru că nu a fost vorba de vreo tamponare. Au solicitat licența de transport, pe care nu o avem pentru că implică cheltuieli destul de mari și nu dispunem de fondurile necesare. Ni s-a transmis că microbuzele nu au voie să circule fără această licență“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite