Fragmente osoase de rinocer lânos, animal preistoric care a trăit acum câteva milioane de ani, găsite lângă o carieră minieră din Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Hortopan a adus fragmentele de rinocer lânos la muzeu
Dumitru Hortopan a adus fragmentele de rinocer lânos la muzeu

Un cioban care era cu caprele la păscut a găsit, în urmă cu trei zile, mai multe fragmente osoase aparținând unui animal de mari dimensiuni. Gheorghe Calotă a coborât în râpa unde a observat oasdele și a reușit să transporte până acasă o mandibulă în greutate de câteva zeci de kilograme.

Ciobanul a anunțat poliția despre descoperirea pe care a făcut-o, iar, ieri, reprezentanții Muzeului Județean de Istorie Gorj s-au deplasat împreună cu polițiștii în zonă de unde au mai fost recuperate și alte câteva fragmente osoase. „Zona unde au fost găsite resturile se află în satul Fântânele, cimuna Urdari, în perimetru carierei miniere Peșteana. Am fost anunțați și ne-am deplasat în locul respectivm care este un taluz creat de un pârâiaș. Am mai reușit să luăm o mandibulă și femur. După prima observație, cred că este vorba de un rinocer lânos, un animale preistoric care a trăit acum câteva milioane de ani. Fragmentele găsite vor fi restaurate de către specialiștii Facultății de Geologie și Biologie din Cluj Napoca și până la sfârșitul anului va fi expus în cadrul muzeului. Este primul exemplar de acest fel care a fost găsit în Gorj. Mai sunt de recuperat câteva fragmente, dar în zona respectivă se ajunge foarte greu“, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Gorj. Acesta a spus că în cadrul muzeului mai sunt expuse fragmente de animale preistorice: gazelă, cu o vechime de trei milioane de ani, boi, cai, elefanți și balene.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite