Președinți și membri ai unor secții de votare din Gorj, urmăriți penal de DNA pentru referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DNA au făcut anchete în trei comune
Procurorii DNA au făcut anchete în trei comune

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmrărirea penală față de 67 de persoane care au participat la organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu din trei județe, printre care și Gorj. Procurorii anticorupţie au efectuat cercetări în judeţul Gorj în localităţile Dragoteşti, Bâlteni şi Polovragi.

49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare sunt cercetaţi pentru infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători. De asemenea, procurorii anticorupţie au depistat 18 persoane, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii. „În actele de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii temeinice şi probe că în data de 29 iulie 2012, cei 49 de învinuiţi, preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din mai multe localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, având întreaga responsabilitate pentru desfăşurarea, în condiţii de legalitate, a procesului de votare, au înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, corespunzător aceluiaşi număr de semnături falsificate“, se precizează într-un comunicat  al DNA.

De asemenea, 18 persoane, observatori din partea unei organizaţii neguvernamentale care au şi calitatea de membri ai unui partid, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de fals în declaraţii, prevăzută de art. 292 Cod penal.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite