FOTOGALERIE „Urșii“ și „cerbii“ au asistat la ședința Consiliului Județean Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ședința lunară a Consiliului Județean Gorj s-a desfășurat, ieri, într-un loc mai puțin obișnuit. Consilierii au dezbătut problemele județului la terasa unei stațiuni din zona montantă Rânca, amenajată în stil vânătoresc, cu trofee de urși, cerbi și capre pe pereți.

Aleșii locali au schimbat scaunele tapițate de la Sala Maură a Prefecturii cu băncuțele din scândură de la terasa vânătorească, care era decorată cu diferite trofee: piei de urși, porci mistreți și de iepuri, capete de cerb. Aleșii s-au obișnuit repede cu decorul și au trecut la dezbaterea proiectelor de hotărâre. Nu au lipsit nici discuțiile foarte aprinse între consilierii PD-L și președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu (PSD), care a fost acuzat de lipsă de transparență. Ședința a avut loc în acest loc din zona montană Rânca, pentru că în această perioadă se desfășoară manifestările din cadrul programului «Săptămâna Turismului Gorjean».



Ciprian Florescu, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că Rânca este perla turismului gorjean și tocmai din acest motiv a fost aleasă ca loc de desfășurare a ședinței: „Este o idee care vine ca o mănușă tuturor consilierilor județeni, pentru că în momentul în care ne-am hotărât să ținem ședința de Consiliu Județean la Rânca, am luat în calcul și faptul că în această perioadă se desfășoară «Săptămâna Turismului Gorjean» și nu poți să promovezi turismul fără să vezi perla turismului, localitatea Rânca”.

Consilierii județeni au îmbrățișat propunerea ca ședința să aibă loc în zona Rânca. Nicolae Cilibiu a propus chiar ca ședințele să aibă loc în localitățile județului Gorj: „E bine ca ședințele să se desfășoare în teritoriu. Astăzi (n.r.-ieri) s-a desfășurat la Rânca și, din punctul meu de vedere, aș vedea ca ședințele să se desfășoare cel puțin în orașele din județul Gorj, astfel încât să fim mai aproape de oameni, cel puțin din acest punct de vedere. Ședințele sunt publice și, în acest fel, oamenii din comunitățile locale pot să participe și să vadă modul în care se desfășoară și chiar să ridice anumite probleme pe care nu reușim să le cuprindem atunci când mergem în teritoriu“.

Consilierii nu s-au speriat de urșii și cerbii din spatele lor Terasa unde a avut loc ședința, amenajată în stil vânătoresc Consilierii au dezbătut șase proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi la care s-au adăugat cele de la «Diverse»
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite