Primarul Dumitru Vulpe a fost declarat incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Vulpe va contesta decizia ANI
Dumitru Vulpe va contesta decizia ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că primarul comunei Cîlnic, Dumitru Vulpe, a fost găsit incompatibil pentru că a deținut simultan funcția de administrator la două societăți comerciale.

Potrivit unui comunicat emis de ANI, Dumitru Vulpe a ocupat funcția de administrator la două, societăți. „Dumitru Vulpe deține, începând cu data de 21.09.1995, calitatea de asociat și administrator în cadrul S.C. Vulmid S.R.L. În perioada 03.07.2007 – 26.09.2008, VULPE DUMITRU a deținut funcția de administrator în cadrul S.C. Minprest Serv S.A. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, «funcţia de primar (…) este incompatibilă cu funcţia de (…) administrator (…) la societăţile comerciale»”, se precizează în comunicatul ANI.
Primarul comunei Cîlnic susține că este o greșeală și că va contesta decizia în instanța de judecată: „Este o decizie eronată. Eu, în 2008, când am câştigat funcţia de primar, am cesionat toate părţile sociale şi am renunţat la calitatea de administrator. Practic, am vândut societatea. Am documente de la notariat. La Minprest Serv nu am fost niciodată administrator. Nu ştiu cum a ajuns numele meu la Minprest. Eu am lucrat în minerit nu în Gorj, ci la Brad, în Hunedoara. Dacă nu s-a operat la Registrul Comerţului modificarea, nu este vina mea. Voi contesta la instanţa de contencios – administrativ şi voi demonstra că nu deţin funcţia de administrator. M-a surprins această decizie care a fost luată. Le-am comunicat punctul meu de vedere“.

Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj, a spus că suspendarea din funcție poate demara numai după ce decizia rămâne definitivă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite