Câte un polițist pentru fiecare unitate de învățământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii vor răspunde de siguranța elevilor din școli
Polițiștii vor răspunde de siguranța elevilor din școli

Polițiștii vor fi prezenți zilnic în zona unităților de învățământ de pe raza județului Gorj, ca urmare a unei înțelegeri încheiate de Ministerul Educației cu Ministerul Administrației și Internelor.

Peste 250 de poliţişti de ordine publică au fost prezenți astăzi în școli, cu ocazia începerii anului școlar. În perioada următoare vor fi verificate toate magazinele aflate în jurul școlilor. „Totodată, au fost identificate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ iar în perioada următoare vor fi desfăşurate acţiuni de control cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor şi studenţilor“, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al Poliției Gorj.

Pentru fiecare școală a fost desemnat câte un polițist, care va răspunde de unitatea de învățământ. „Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, pentru o mai bună comunicare şi cunoaştere a problematicii cu care elevii şi cadrele didactice se confruntă, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea victimizării în rândul elevilor, la fiecare şcoală a fost desemnat câte un poliţist. Datele de contact vor fi afişate la loc vizibil, în fiecare şcoală, astfel încât să fie facilitată legătura cadrelor didactice, elevilor şi chiar a părinţilor, cu poliţiştii, asigurându-se astfel o intervenţie promptă în cazul evenimentelor în care aceştia sunt implicaţi. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor şi vor supraveghea în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. Poliţiştii din structurile de prevenire, de proximitate, de poliţie rutieră şi de la posturile comunale vor avea întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în instituţiile de învăţământ pentru a oferi elevilor sfaturi şi recomandări preventive, care să îi ajute să-şi protejeze bunurile şi integritatea fizică sau să gestioneze eventualele conflicte în care sunt implicaţi. Totodată, se vor desfăşura acţiuni de prevenire a abandonului şi absenteismului şcolar, în colaborare cu cadrele didactice şi reprezentanţii organizaţiilor de părinţi“, a precizat Romina Dochian.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite