Pierderi de 60% pe rețelele de apă din municipiul Târgu-Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presiunea la apă s-a redus în perioadele de secetă
Presiunea la apă s-a redus în perioadele de secetă

Mai mult de jumătate din apa care intră în rețelele de alimentare a municipiului Târgu-Jiu se pierde din cauza vechimii conductelor.

Ion Popescu, directorul Aparegio, societatea care se ocupă de furnizarea apei potabile și de canalizare, a spus că, în urma programului de înlocuire și extindere a rețelelor, gradul de pierdere să scadă cu 20 la sută: „Din determinările care au fost făcute s-a concluzionat că circa 60% în sistem se pierde, iar, după implementarea proiectului, pierderile se vor reduce la 40%. Proiectul nu înseamnă că rezolvă în totalitate problema alimentării cu apă de la nivelul județului“. Aparegio derulează un proiect în valoare de aproximativ 300 miliarde de lei din fondurile europene de extindere și înlocuire a rețelelor de apă și canalizare din Târgu-Jiu.

Mărirea numărului de surse se face dacă necesarul de apă este mai mare. Atunci când s-au determinat parametrii acestui proiect, s-au determinat statistic evoluția populației în timp și se consideră că va avea loc o scădere a populației. Dacă sursele actuale de apă vor funcționa la capacitatea lor, dacă pierderile de apă de pe sistem vor fi reduse, atunci se poate asigura apa la nivelul utilizatorilor“, a mai precizat Ion Popescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite