Târgu-Jiu: A dat mii de amenzi şi luat sute de permise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: A dat mii de amenzi şi luat sute de permise
Târgu-Jiu: A dat mii de amenzi şi luat sute de permise

Cu zâmbetul pe buze, frumoasa poliţistă de la rutieră, Adina Vasile, a dat mii de amenzi şi a luat sute de permise şoferilor care au încălcat legea.

În doar patru ani de activitate ca poliţist de circulaţie, Adina Vasile a căpătat un renume de neîndurătoare cu cei care nu respectă regulile din trafic. „Nu iert niciun şofer care conduce sub influenţa alcoolului. Dacă pentru alte fapte mai pot exista circumstanţe atenuante, pentru cei care consumă alcool şi se urcă la volan nu există nicio scuză“, spune poliţista Adina Vasile.
Prima dată când a oprit o maşină în trafic şi a aplicat o amendă conducătorului auto a fost foarte timidă. Povesteşte acum amuzată că îi era foarte ruşine, iar şoferul chiar a insistat să fie amendat: „În primul an, mi-am desfăşurat activitatea sub tutela unui poliţist mai experimentat. Prima dată când am ieşit în stradă nu aveam deloc curaj să opresc o maşină. Mi-a fost ruşine atunci când am dat prima amendă. Conducătorul auto a văzut că eram foarte timidă, dar poliţistul care mă avea sub tutelă i-a explicat că sunt la început , iar şoferul chiar a dorit să fie amendat. A luat amenda de plăcere“.

A intrat prima pe ţară la Academia de Poliţie

Şi-a urmărit mereu visul şi până la urmă a reuşit să şi-l atingă. Imediat după ce a terminat liceul, a dat examen la Academia de Poliţie, dar nu a fost admisă şi a intrat la Şcoala de agenţi de la Câmpina. A aflat că poate să urmeze cursurile Academiei de Poliţie la fără frecvenţă, astfel că s-a apucat să înveţe de una singură. În vara acestui an a intrat prima pe ţară din 320 de candidaţi. „La examenul de intrare a fost foarte greu pentru că erau doar 35 de locuri şi foarte mulţi candidaţi. Am reuşit să obţin cea mai mare medie şi am intrat prima. A fost prima dată când l-am văzut pe tatăl meu plângând“, ne povesteşte poliţista.

Este bucuroasă că s-a introdus pedeapsa de muncă în folosul comunităţii

A avut de-a face cu mulţi şoferi. Unii au luat-o peste picior, iar alţii chiar iau făcut avansuri. A reuşit să-i pună repede la punct aplicându-le amenzi. „Am întâlnit şoferi care mi-au făcut avansuri şi complimente, dar au făcut asta ca să-i iert. S-au liniştit după ce i-am amendat. Nu a încercat nimeni să-mi ofere şpagă, asta cred şi pentru că sunt femeie“. Este bucuroasă că s-a introdus pedeapsa de muncă în folosul comunităţii, pentru că i-ar plăcea să-i vadă pe cei care-i sancţionează şi nu-şi plătesc amenzile cum plantează flori.
Cu toate că este frumoasă, Adina Vasile şi-a ales o meserie mai aspră, care este urmată în general de bărbaţi. I-a plăcut însă oamenii autoritari, pentru că în acest fel a fost învaţătă din familie. Tatăl său este adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Motru. Şi sora sa este tot poliţistă, la siguranţă publică.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite