Târgu-Jiu: Andrieş: „E greu ceri copiilor să facă performanţă fără să le oferi nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Jiu: Andrieş: „E greu ceri copiilor să facă performanţă fără să le oferi nimic”
Târgu-Jiu: Andrieş: „E greu ceri copiilor să facă performanţă fără să le oferi nimic”

Născut la  22 august 1968, Liviu Andrieş este unul dintre handbaliştii care a cunoscut consacrarea cu echipa locală  Energia Pandurii. După ce a ajutat echipa să promoveze în prima ligă de handbal masculin, a reuşit o primă participare într-o cupă europeană cu formaţia gorjeană. Între timp, după despărţirea de Energia, fostul antrenor care a refuzat un post de conducere în cadrul clubului, s-a orientat către sportul

Liviu Andrieş a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova având master în menegement sportiv, lucru care l-a ajutat să fie acum numit director al Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu.  Spre antrenorat Andrieş s-a îndreptat din 1990 când încă mai era jucător fiind antrenor secund o perioadă la Energia după care a preluat echipa ca principal.

A preferat mai mult terenul decât pe banca tehnică


Fostul antrenor al Energiei spune că mai mult decât antrenoratul i-a plăcut în cariera sa să joace handbal dar şi munca de antrenor are satisfacţiile ei: „Mi-a plăcut mult să joc handbal, ţinând seama că am acest microb implantat Dar cred că şi ca antrenor e plăcut mai ales dacă ai şi rezultate bune. E mult mai plăcut când poţi lucra la un club bine pus la punct unde poţi să faci performanţă. Eu când am fost antrenor aici erau foarte mari probleme. Acum toate s-au pus la punct şi lucrurile merg bine din punct de vedere organizatoric.”
Ca jucător de handbal a avut parte şi de momente neplăcute, la fel cum şi antrenoratul are partea sa nevăzută în care antrenorii se confruntă cu numeroase probleme: „Ca handbalist m-am lovit de lipsa condiţiilor de pregătire de multe ori, nu am avut totdeauna parte de cele mai bune condiţii aici şi nici de cea mai bună colaborare dintre conducere şi jucători. În învăţământ nu-mi place că te confrunţi mereu cu  lipsa banilor şi e greu ceri copiilor să facă performanţă fără să le oferi nimic.”

Întrebări şi răspunsuri:

ADS: Cum a fost trecerea de pe teren pe banca tehnică a echipei din Târgu Jiu?
Liviu Andrieş: S-a făcut treptat pentru că iniţial am fost şi jucător dar apoi mi s-a impus să fiu doar antrenor. E mult mai greu în viaţa de antrenor pentru că pe teren uiţi de toate problemele şi îţi faci treaba după cum te-ai pregătit şi calităţile pe care le ai, dar ca antrenor trebuie să faci ca acea echipă să joace ce vrei tu. E greu de realizat asta ţinând seamna de ce ai la dispoziţie şi de cum faci antrenamentele. Poate că doreşti anumiţi jucători şi conducerea nu-i poate aduce. Dar aici am făcut treabă cu bani foarte puţini şi cu jucători localnici.
ADS: A fost greu să lăsaţi banca tehnică pentru funcţia de director de liceu?
L.A.: Mi-am asumat această sarcină deşi iniţial a fost greu dar deja a trecut o lună de zile şi cred că m-am acomodat. Am aflat că e o activitate foarte grea şi dificilă care necesită mult timp de lucru. Ziua de lucru începe dimineaţa şi se termină după ora 18:00.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite