FOTOGALERIE Cel mai mare parc fotovoltaic se va construi în Târgu Cărbunești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiția este realizată de omul de afaceri Tumbăr
Investiția este realizată de omul de afaceri Tumbăr

Construcția celui mai mare parc fotovoltaic din țară a început pe un teren situat pe raza orașului Târgu Cărbunești. Investiția se ridică la 46 milioane de euro și este realizată de către omul de afaceri gorjean, Virgil Kappes, cunoscut sub numele de Tumbăr, stabilit de mai mult timp în Germania, alături de mai mulți parteneri nemți.

Lucrările lau fost inaugurate, la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența autorităților, dar și a unor înalte fețe bisericești, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, care a susținut o slujbă religioasă.  Panourile se vor întinde pe o suprafață de peste 50 de hectare. Primarul orașului Târgu-Cărbunești, Mihai Mazilu, prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, și omul de afaceri Virgil Kappes au pus câte un cancioc cu mortar pe prima platformă amenajată unde va fi amplasat un panou fotovoltaic. 

Click pe poze pentru FOTOGALERIE


Investiția se ridică la suma de 46 milioane de euro. Tumbăr a precizat că va fi cel mai mare parc din țară care folosește razele solare pentru producerea de energie electrică: „Erau condițiile optime pentru o astfel de investiție: soare mai bun decât la Mamaia în decursul anului, suprafaâa de teren și posibilitatea de conectare. În momentul de față va fi cel mai mare parc fotovoltaic din țară. Capacitatea este de 20 de Megawați, care este o putere grea de realizat și de finanțat. Deocamdată este primul proiect care a început să se realizeze. Mai sunt opt sau nouă proiecte asemănătoare în țară, dar nu se află în această fază. Tehnologia este germană. Finanțarea este asigurată de mine și de partenerii mei. Cred că va fi o afacere rentabilă. Este o afacere de pionerat“.
Investitorul a mai spus că cel puțin 50 de oameni vor lucra în cadrul parcului fotovoltaic, care ar putea fi finalizat într-o perioadă de trei luni: „Avem posibilități ca la sfârșitul lunii decembrie să cuplăm la rețea panourile fotovoltaice, dar desfășurarea lucrările va depinde de vreme. Pe 15 noiembrie sunt programate să vină din Germania niște utilaje speciale care plantează suporții pentru panouri. Cel puțin 50 de oameni vor lucra aici“.

Șantierul a fost sfințit Virgil Kappes va investii 46 milioane de euro Investiția este realizată de omul de afaceri Tumbăr
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite